Veranda constructie - Tips en advies

Iceskater77

 • #1
Beste mede-klussers,

Ik wil een veranda maken voor een stacaravan. Nu heb ik deze constructie bedacht. Op de vloer komen vlonderplanken en het op het dak zonnepanelen.De veranda is 420 cm lang en 270 cm breed.
Vloerbalken 60 cm h.o.h.

Nu dacht ik de gehele constructie te maken van douglas geschaafde balken in de maat 70*190.
De palen ook van douglas in de maat 140*140. Is dit stevig genoeg?

Ik heb dus balken nodig van 500 cm. Wat is de kans dat een paar geleverde balken te krom zijn? Is het handig er wat extra te bestellen. De houthandel heeft het over max 10% toelaatbare afwijking.

Tips of advies meer dan welkom!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Koen 1975

  • #2
  Als je zeker wilt zijn van mooie balken, moet je naar de houthandel toe gaan en zelf je bestelling bij elkaar zoeken, dan vragen of ze dat bij je willen afleveren. 10% op een balk van 500 cm is dus gewoon 50 cm uit het lood. Daar hebben ze de toren van Pisa mee gebouwd.

  Kijkend naar je tekening, let op dat je de bovenste liggers niet te ver inzaagt, dan verliezen ze draagkracht. Hanteer hierbij de timmermansformule (uitgaande van 250 cm overspanning) 250:20=12.5 cm balkdikte overhouden dus niet dieper inzagen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu