Ventileren houten garage

Vries214

  • #1
Hallo klussers,
Net een houten garage gebouwd op een 5 laags stenen muurtje.
Vloer bestaat uit stoeptegels (lagen er al). Probleem hier is dat het grondwater vrij hoog staat en mijn tuin ook iets hoger ligt (t.o.v. garage).
Zie dat de tegelvloer hier en daar vochtig is. Wat ik wil doen is sowieso de tegelvloer ophogen, maar moet ook gaan ventileren, want zie tekenen van schimmel op het dakbeschot.
Situatie afm. 6x3,5 meter; voorkant 2 openslaande deuren en aan de (zij)achterkant een tuindeur. Mijn vraag is hoe ik het beste kan ventileren (plaats roosters, grootte etc)? en of ventilatie m.b.v. een dakuitvoer een oplossing is.
Mvgr Paul
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Wil je niet ophogen dan een behoorlijke dikke laag PE folie onder je tegels zien te leggen. Of op de bestaande tegels de laag PE en vervolgens een nieuwe laag tegels of iets anders. Dan zal ventilatie misschien overbodig zijn. Ligt een beetje aan hoe de garage is gebouwd. Platdak of pannen. Wanden platen of planken enz.
*wgb*
 

Ruben_S

  • #3
De vloer, eerst ophogen tot iets boven de tuinhoogte, dan isoleren, en vervolgens egaliseren, storten met egalisatie mortel of beton of wat anders.. Zodat je een stevige vloer krijgt, boven je grond-nivo. Voorkomt inregenen en meer van dat soort vocht.

Er zijn kleine ronde electrishe ventilators, voor keuken, badkamer e.d. Ik zou die plaatsen ergens op een hoog punt van de garage. Als het dan nog benauwd is, kun je een 2e plaatsen recht er tegen over, op dezelfde hoogte. Die ventilators kun je ook afsluiten eventueel. :wink:

Mocht je dán nog veel last van vocht hebben, dan kun je extra vochtvreters plaatsen of een kachel. Het behandelen van de steen met afsluitmiddel tegen vocht is ook handig tegen optrekkend vocht. Het hout (wanden/dak)moet dan wel zoveel mogelijk kunnen ademen. Als dit niet kan, heb je ook sneller kans op schimmels. Een schimmeldodend middel is mischien wel nodig.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
De vloer, eerst ophogen tot iets boven de tuinhoogte, dan isoleren, en vervolgens egaliseren, storten met egalisatie mortel of beton of wat anders..
Koop dan ook een stel valhelmen om uw hoofd tegen het stoten tegen de balken te beschermen. :wink:
 

Vries214

  • #5
Dank voor de reacties.

De bestaande tegevloer laat ik wel zitten (tegen verzakking) met daarop de PE folie een laag zand waar ik nieuwe tegels op leg.

Verstaan we onder PE folie vijverfolie ?

Mvgr Paul
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #6
Dat kan maar er is ook wel wat goedkopers op de markt. PE kan je in diverse diktes kopen. Het moet in ieder geval niet te snel kapot gaan.
*wgb*
 

Vries214

  • #7
Nog een vraagje over het gebruik van de PE folie.
Is dit verkrijgbaar in afmetingen met een breedte >= 3,5 m? i.v.m mijn garage breedte

Geplakte naden (als b.v. onder een parketvloer) blijft misschien niet zitten, waardoor weer een damplek ontstaat.
Wat zijn hier de ervaringen mee?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu