Ventilator Nefit Topline

Conradus

  • #1
Ik heb nu 5 jaar de Nefit Topline. Merk dat de ventilator best veel herrie maakt, dat was volgens mij niet zo. Nu zie ik dat die niet los gekocht kan worden. Nu denk ik dat het lager gewoon aan vervanging toe is. Dat lijkt me niet zo moeilijk want dat deed ik 50 jaar geleden ook al met stofzuigermotoren. Nu is mijn vraag of iemand dat al eens gedaan heeft en daar wat ideeën over heeft? Is de schoep n.l. eenvoudig te verwijderen of is dat helemaal niet nodig. Om er nu direct 250 euro tegenaan te gooien gaat me net iets te ver als het lager eenvoudig te vervangen is.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #2
Klopt de afstelling van de ketel wel? als deze is verlopen kan de ketel ook gaan brommen.
 

Conradus

  • #3
Nou ik hoor een wat ruw geluid en dat lijkt van het lager van de ventilator te komen. Neem aan dat er een in het ventilatorhuis zit.
 

Marcn88

  • #4
Nu al een lager van de vent kapot lijkt me sterk zal ook wel heel snel zijn ik denk zoals mn 22 zegt afstelling van het toestel, wanneer heeft ie zn laatste oh beurt gehad??
 

Conradus

  • #5
Dacht ik ook van het hydroblok (een lomp blok zonder bewegende delen) maar die ging ook kapot. Sommige zaken hebben niets met wel of geen onderhoudsbeurt van doen omdat ze gewoon te snel aan het einde van hun levensduur zijn of door een fabricatiefout eerder het lootje leggen. Merk altijd dat er heel snel de opmerking komt van heeft die wel een servicebeurt gehad. In veel van de gevallen zal wel of geen servicebeurt er helemaal niet toe doen omdat er niet overal naar kan worden gekeken en ook vaak niet eens aan het licht komt tijdens een servicebeurt.
 

Marcn88

  • #6
Hydroblok is een bekent probleem van dit toestel hij heeft er wel meer,maar daar hoort de ventilator nie bij
en ja met goed onderhoud kunnen een bult klachten voorkomen worden maar is altijd zon ondergeschoven dingetje maargoed dan vervangt u het lager toch gewoon
 

Conradus

  • #7
Marco 88,

Kun je me die andere problemen ook verklappen dan kan ik daar alvast rekening mee houden.
 

Marcn88

  • #8
Wisselaars die krom trekken
hydroblok lek vooral met eenhandelkranen(ook na vervanging)
wisselaars die rgz verstopt raken als toestel veelal ltv draait
ionisatie problemen
 

Arie1

Specialist Verwarming
  • #9
Ventilatoren willen ook wel stuk van dit toestel. Kan best dat de lagers defect zijn het is een draaiend onderdeel ten slotte. Leeftijd zegt niks, toestel van 10 jaar kan wel minder draaiuren hebben dan een toestel van 5 jaar tenslotte.
 

Conradus

  • #10
Ja, ik vind die ventilator best wel veel herrie maken, zo'n knarsend lagergeluidje. Zie dat er alleen complete ventilator incl. huis te koop zijn. Is nogal overdone als er alleen een lagertje defect is. Sloop 'm eens uit elkaar om even te zien hoe makkelijk of moeilijk een simpel lagertje in dit geval is te vervangen. Denk dat Nefit het ook liever compleet verkoopt het gaat immers om een gasmengsel die door deze ventilator gaat.
 

Tumkie

  • #11
Best ventilator compleet vervangen en opnieuw laten afstellen
 

DexterXL

Specialist Verwarming
  • #12
Even een andere insteek op je verhaal....

reeds genoemd, het krom trekken van de wisselaar, daardoor
komen er rookgassen vrij binnen in de ketel, welke weer
aangezogen worden door de ventilator, en daardoor het lager
aangetast word en lawaai maakt.
Dus sowieso je ventilator vervangen, maar kijk of laat kijken
of je wisselaar niet krom is en rookgassen lekt :wink:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu