Ventilator van mijn nefit exelent brand steeds door

Thomas777

  • #1
Beste forum bewoners,

na storing mijn ketel een onderhoudsbeurt laten geven. Had een jaar overgeslagen en dat was niet slim. er kwam enorm veel vuil uit, de ionisatie? pen was helemaal afgesleten,de ventilator doorgebrand, en de tweeweg schakelaar (verwarmen water en kachel) stond ook nog eens vast geslagen. Deze 3 onderdelen laten vervangen en 500 euro lichter maar ik had weer warmte. Na een week stond hij weer in storing echter op verzoek van de monteur een harde reset (stekker eruit) gegeven en hij draaide weer. De storingen kwamen nu met enige regelmaat terug maar de harde reset bracht nog redding.
Tot een week geleden, wederom storing A7 maar viel meer te resetten. Monteur weer langs laten komen. Conclusie ventilator doorgebrand en het apparaat dus niet meer aan de praat te krijgen. Zijn advies nieuwe ketel plaatsen a € 1.900,- Helaas geen liggende gelden dus marktplaats opgegaan en een 2e hands ventilator gekocht voor € 30,-. Ding erin gezet en hij draaide onmiddellijk. Na een paar minuten rook ik een rara lucht en zag ik rook uit het stekkertje komen. Hij stond dus op het punt om weer door te branden. Dat stekkertje was al eerder door de monteur doorgemeten en daar kwamen geen afwijkende waarden uit naar voren.

Wie weet waar deze overbelasting van de ventilator door veroorzaakt zou kunnen worden? Moet ik het in de Uba zoeken en deze ook laten vervangen of ......

Wie zet mij op het goede spoor?

Groet, Thomas
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Lijkt op een slecht contact in het stekkertje.
 

JeffreyD94

  • #3
Als de stekker aansluiting slecht contact maakt kan deze micro vlamboogjes trekken naar de contacten op de ventilator. Dit zorgt ervoor dat dit contact te warm word en kan gaan doorbranden. Dit kan met elke stekker aansluiting gebeuren in theorie. In de praktijk 1x meegemaakt op een perilex stekker.

Er zijn diverse toestellen waarbij het ene onderdeel het andere onderdeel opblaast, bij diverse toestellen is ook het advies om dan zowel de branderautomaat(UBA) als de ventilator te gelijk te vervangen om problemen te voorkomen.

In de UBA zit tevens een glaszekering, als deze glaszekering ooit vervangen is voor een zwaarde model dan kun je ook dit soort problemen krijgen. (Dan zit er sws een defect ergens in de elektronica)
 

Thomas777

  • #4
2e hands Uba geplaatst en het probleem is opgelost!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu