Ventilatieglaslat afkitten aan onderkant tpv kier kozijn?

Bass

  • #1
Beste klussers,

Ik ben afgelopen week weer aan het schilderen geslagen. Ik vond in de hoek van een kozijn een gevalletje houtrot. Het hout was ter plaatste heel vochtig, vreemd eigenlijk want de kitnaden tussen glaslatten en kozijn waren nog perfect.
Inmiddels heb ik de hoek van het kozijn uitgehakt, voorbehandeld en gevuld met een reparatiemiddel. De glaslatten zijn vervangen en de boel is weer netjes afgekit.
Nu het buiten regent, keek ik weer eens even naar de horizontale nieuwe ventilatielat en zag ik dat er druppels die van de lat aflopen in de kier tussen de lat en het kozijn gaan zitten. Dat kan volgens mij weleens de reden zijn van het ontstaan van de nu verwijderde houtrot zijn. Ik vraag me nu af of het verstandig is om de naad tussen de onderzijde van de ventilatielat en het kozijn af te kitten (uiteraard niet de halfronde ventilatie-openingen), zodat het vocht niet meer in de kier trekt.

Ik had liever neuslatten gebruikt, maar ik wist niet waar ik die makkelijk als dhz-er kan krijgen.

Graag jullie advies!
 

EvdL

  • #2
Aan de onderkant van de glaslat hoort een kier te zitten zodat het water wat tussen de kit of staande glaslat door gaat waeg kan.
Kit je dit dicht dan zal het juist eerder gaan rotten.
De meeste glaszetters maken de inderlat een paar mm te kort zodat de kopse kanten gekit wordt. Deze spleet kan je dus zonder problemen dichtkitten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu