Afkitten gietvloer aan houtwerk

b1001

  • #1
Hallo super klussers,

Ik zit in een dilemma met het afkitten van houtwerk, zoals de trap en kozijnen met de gietvloer in onze woning. De afwerking van de gietvloer t.o.v. wanden en de trap is niet helemaal strak. Voor vrijwel alle wanden is dit uiteraard opgelost met een plint. In het toilet is het tegelwerk afgekit met een silicone kit in kleur van de vloer, zie bijgevoegde eerste foto.

Voor de trap zou ik het liefste ook zo'n oplossing gebruiken, alleen is silicone een drama met schilderwerk heb ik begrepen. Kan ik daarvoor dezelfde kit gebruiken of is dit een ramp bij het opnieuw schilderen van de trap/kozijnen over een aantal jaar?

Acrylaatkit is haast nergens op kleur te verkrijgen, omdat deze overschilderbaar is. Het alternatief is witte acrylaatkit aanbrengen en deze schilderen, alleen ben ik bang dat ik dan een slordige rand creëer, bijvoorbeeld bij dit opstaande randje van de vloer (een soort aluminium profiel), boven de trap, zie laatste bijgevoegde foto.

Wat is jullie advies hierin?

Alvast reuze bedankt :bedankt:

Screenshot 2024-05-16 095629.png trap.jpg
 

Bram_

  • #2
Acrylaatkit kun je wel op kleur krijgen al is de keuze niet reuze (eerste hit op google). Ik vraag me alleen af of een kitnaad hier wel lang goed blijft aangezien je er vaak op 'trapt', een afsluit- of overgangsprofiel is hier denk ik een betere oplossing.
 
  • Like
Waarderingen: b1001

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #3
Ik zou er ook een profieltje overheen zetten. De rand van de gietvloer loop je anders kapot en een kitrand voorkomt dat niet.
 
  • Like
Waarderingen: b1001

b1001

  • #4
Geweldig, een profiel! Dat ik daar niet aan heb gedacht. Dat is natuurlijk de oplossing van dit probleem, bedankt beiden!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu