Ventilatie schuur met zoldertje/ puntdak.

ASTRA27

  • #1
Van de zomer bezig geweest met het vergroten van een bestaande schuur. Deze heeft nu een oppervlakte van ongeveer 6*3 meter. De schuur heeft een doorloop om in de poort te komen. Het dak is ook verhoogd. Van grond tot plafond ongeveer 230. Hierboven een zoldertje met puntdak en het hoogste punt hier is 150cm. In het midden is deze open gehouden om op de zolder te komen. Nu viel mijn net op dat in de links gedeelte witte schimmel te de aftimmering zit. Het rechter gedeelte heeft hier geen last van. Waarschijnlijk omdat de deur zich links bevind en daardoor het rechter gedeelte meer doorstroming heeft. Links lijkt het erop dat er te weinig ventilatie is. Nu wil ik roosters in de zijkant van het puntdak plaatsen. Dit bestaat uit Douglas hout. Welke maat voor het rooster moet ik aanhouden zodat er voldoende doorstroming is? De roosters wil ik links en rechts plaatsen en eventueel nog onderin.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Je bedoeld met zijkant de kopsekant van de schuur?
Onze schuur is ook 3x3 met de buren samen is deze 6x3. Een betonnenvloer, steensmuur en een platdak met grind. De schuur staat overdag vol in de zon.
In de 3 m kant zitten bij ons en de buren even onder het dakbeschot twee van deze stenen. En deze geven voldoende ventilatie. De wind staat heel veel tegen deze stenen aan.

Ventilatie steen..JPG
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu