Ventilatie roosters in muur dichtmaken

Berend28

  • #1
Hallo iedereen,

In onze garage die vastzit aan het huis hadden we een niet geisoleerde kanteldeur, die hebben we nu vervangen door een kozijn met deur en raam waar ook een ventilatierooster in zit.

Alleen in de muur zitten vier ventilatieroosters waar nog flink wat kou doorheen komt, dus ik vroeg mij af of ik deze eventueel helemaal dicht kan maken aangezien het voor de ruimte niet meer nodig is lijkt mij. En als deze dicht kunnen, op wat voor manier kunnen die gaten het beste dicht?

20211017_190425.jpg


20211017_190415.jpg
 

Bademutze

  • #2
Ik heb ze in mijn garage ook dicht gemaakt, maar het mag eigenlijk niet, een garage moet ventileren ivm mogelijke uitlaat gassen.
 

Berend28

  • #3
Er kan sowieso geen auto meer in
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Soort gelijk stukje metselwerk is hier al eens gepasseerd. Mijn vraag was is dit voor ventilatie spouw of kruipruimte. Ik zie een stukje plaatmateriaal.
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #5
Hier had ik er ook 2 van in de garage, 4 van die open voegen tussen verticaal geplaatste stenen buiten en binnen een roostertje met insectengaas, spouw op die plaats afgedicht. Niet voor spouw dus en niet voor kruipruimte. Heb ze gewoon dichtgemaakt. Zal inderdaad wel moeten vanwege auto, maar in een volledig inpandige garage met hr++ glas en geisoleerde paneeldeur een onlogische bron van kou en ook bij ons staat de auto nooit in de garage.
 
  • Like
Waarderingen: Ajetoobuur

Berend28

  • #6
Dank voor je reactie. Het zit in de muur op 4 plekken, heb nog een foto toegevoegd. Niet voor de kruipruimte, het lijkt ook niet voor de spouwmuur te zijn want de zijkanten zijn dicht. De tweede foto is de binnenkant van het gat.
20211017_190430.jpg
20211108_182620.jpg
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #7
Spouw was bij mij met multiplex of iets dergelijks dichtgemaakt, zelfde situatie. Huis uit 1995 overigens. Eentje heb ik dichtgemetseld en ik had nog een opening nodig voor het centrale stofzuigersysteem, daar heb ik die andere maar voor gebruikt en verder ook dichtgemaakt.
 

Berend28

  • #8
Hoe zou ik deze het beste dicht kunnen maken? Met wat zou de holte opgevuld kunnen worden? Rockwool? En waarmee dichtmaken zodat het gelijk is met de muur, dus niet meer zichtbaar is?
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #9
Neem gewoon wat stukken bakstenen en metsel die er in.
Als de ruimte opgevuld is dan smeer je het oppervlakte vlak met wat cement.
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #10
Gewoon dichtmetselen heb ik ook gedaan in mijn garage. Heb er nog iets van isolatie achter gezet dat ik toevallig had. Gaas of bijenbekjes in de open voegen zodat er geen ongedierte in komt. Heb dat hout laten zitten, kan gewoon nog ventileren dan en je hoeft niet met de spouw te rommelen.
Of: een plaat multiplex met wat isolatiemateriaal erachter erin zetten (en gaas achter die open voegen). Dan kun je er nog bij. Heb ik gedaan bij het gat dat ik nog gebruik voor een buis van centrale stofzuiger wat ik beschreef.
Nooit problemen mee gehad.
 
Laatst bewerkt:

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu