Ventilatie-openingen/-roosters in steense muur

Evduijn

  • #1
Hallo

in een huis met steense muren ben ik van plan voorzetwanden te gaan plaatsen. De hierdoor ontstane spouw zal ik verluchten dmv openingen in de gevel. Hierover twee vragen:

- om de hoeveel meter is zo'n opening aan te bevelen
en...op welke hoogte van de gevel dient dit zich weer te herhalen?

- wat is de gangbare methode voor het verluchten van een steense muur?
De gangbare stootvoegroosters gaan wat lastig omdat de stootvoeg uiteraard niet doorlopend is. Toch doorboren tot je er helemaal doorheen zit of zijn er voor steense muren andere oplossingen?

Alvast bedankt!
Erik
 

Johanl

  • #2
Hallo.
Als de muur droog is vraag ik mij af of het wel echt nodig is ,om ventilatie openingen te maken. Je blijft met de voorzet wand waarschijnlijk toch vrij van de muur. Maar de stootvoegen van de koppenlaag ,lopen wel door ,dus die zou je kunnen doorboren. Heb zelf nog al wat verbouwd met steens muren,maar dat gaf zonder ventilatie geen problemen. Mar mischien heeft iemand ander advies . Sucses JohanL
 

Evduijn

  • #3
Hallo Johan
bedankt voor je antwoord
had begrepen dat de oude steentjes van toen (i.t.t. die van vandaag de dag) sneller vocht doorlaten (zou te maken hebben met massief zijn en / of andere samenstelling). Nogmaals dit had ik gehoord maar weet niet of dit klopt.
Tja, wat zouden de problemen zijn als je geen roosters plaatst: zoals je zegt zit er tussen muur en gipsplaat een spouw. Ik kan me voorstellen dat je isolatie te lang nat blijft of dat je in extreme gevallen bij vorst kort na flinke regenval de stenen niet snel genoeg drogen waardoor kans op kapot vriezen. Hoe zie jij dit? Als het niet nodig is ga ik er de moeite niet voor doen natuurlijk
groeten
erik
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu