Vensterbank bar

Nietie

  • #1
Hoi,

Ik heb een redelijk hoge vensterbank in mijn keuken (zit op 110 cm). Het raam zit daarom ook hoog maar heeft een mooi uitzicht.

Mijn idee is de huidige vensterbank te verwijderen en een tafelblad te monteren van ongeveer 60 cm breed (200 cm lang). De ene kant kan ik dan aan de muur monteren met de steuntjes die er al zitten van de vensterbank, de andere kant zet ik dan 2 tafelpoten onder.

Zo krijg ik een mooie bar tafel waar ik 2 of 3 barstoelen kan onderzetten.

Ben totaal geen klusser maar het lijkt mij wel redelijk eenvoudig. Heeft iemand hier ervaring mee? Waar moet ik op letten?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Klinkt als een leuk idee. Kan je een foto plaatsen van de plek? Vooral ook die steuntjes die er al zitten.

Weet je al wat voor blad je wilt?
Standaard tafelpoten zijn te kort, maar er zijn ook bartafelpoten.
 

Nietie

  • #3




Enig idee waar ik zulke tafelpoten kan krijgen? Zou handig zijn als ze verstelbaar waren op enkele cm.

Het blad heb ik geen idee wat handig is. Hout met een laklaag? Wil het in ieder geval zwart of een betonlook.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Die steunen zijn inderdaad niet voldoende om zonder poten aan de andere kant te doen. Aan de zijkanten heb je ook nog muren om eventueel het blad te ondersteunen.

Lange poten kan je zoeken voor bartafels. Ik vond ergens op internet een uitschuifbare. Ook eventueel zelf te maken van hout of ander materiaal.

Keus voor blad kan je afstemmen op je interieur. 2m is een standaardmaat voor aanrechtbladen. Die heb je ook zonder opstaand randje. Geplastificeerd spaanplaat kan ook. Of massief hout (meubelpaneel). Of een plaat multiplex schilderen. Kijk maar eens bij een bouwmarkt.
 

Nicklatu

  • #5
Let wel even op als je het blad langs de muur monteer dat je stopcontact wel in de weg staat. Zo te zien staan ze net heel toevallig op de zelfde hoogte als je vensterbank.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu