Velux raam rotte plek

Renedata3

 • #1
Twee maanden geleden zag ik in een hoek van mijn velux dakraam dat de verf een beetje anders uit zien. Na het te hebben weggehaald zag ik een klein nat plekje. In eerste instantie heb ik lopen zoeken waar het water vandaan zou kunnen komen, maar ik kon niks vinden. Daarna heb ik de boel dicht gemaakt met twee componenten houtrotvuller.

Tot eergisteren ging het allemaal goed, maar met de flinke regen van de afgelopen dagen zag ik de plek weer terug en die was een beetje groter.

Ik heb de boel flink open gemaakt tot het hout droog was, achteraf had ik dit niet moeten denk ik. Ik heb wederom lopen zoeken aan de buitenkant van het dakraam, het hout aan de zijkant van het dakraam is kurkdroog, net zoals de bovenzijde van het dakraam. De onderkant van het houten dakraam voelt echter vochtig aan. Ik zit mij wel af te vragen hoe dat mogelijk is.

Ik heb vanochtend toen het een uur droog was nog even lopen kijken naar het raam zelf en dat zit aan weerskanten met metalen strips vast, die metalen strips zitten tegen het glas aan. Aan weerskanten op 5 cm circa aan onderkant is er een kleine verhoging richting een rand. Ik kon met een stukje plastic makkelijk onder dat randje. Ik dacht wellicht gaat het water op die manier tussen het hout. Want de zijkant van de Velux bestaat uit een tweetal balkjes.

Ik heb toen de boel provisorisch even snel dicht gemaakt met duct tape waarbij het deel waar het omhoog gaat wel goed dicht zit, op de foto zie je een klein stukje los maar dat is op 15 cm afstand.

De onderkant van het dakraam is aan de kant waar de duct tape een stuk droger, maar de binnenkant van het hout bij het raam blijft vochtig aanvoelen.

Heeft iemand een idee waar het water mogelijk vandaan zou kunnen komen. Alvast hartelijk bedankt voor een mogelijk idee.

IMG_2558.jpg IMG_2562.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Renedata3

  • #2
  Helaas heb ik nog geen reactie gehad op het forum. Ik ben nog steeds op zoek naar een mogelijke plek waar het water naar binnen zou kunnen komen. Morgen weer regen dus wie weet zie ik dan op het provisorische tape tussen de metalen strip en het raam de oplossing is. Dan kan ik daarna wellicht de strip weghalen en eronder de boel dichtkitten.

  Wat ik mij ook afvraag is of het zin heeft het raamvenster aan de buitenkant (de zijkant en onderkant van het venster) te schilderen. De binnenkant is zoals te zien is wel geschilderd maar de buitenkant is nog nooit geschilderd. Ook bij buren is dit nooit gedaan, maar ik vraag mij dus af of dat nodig is, de oplossing kan zijn. Dit omdat de onderste balk bij regen vochtig aanvoelt.
   

  Renedata3

  • #3
  Ik heb ondertussen contact gehad met Velux. Aangegeven werd dat wellicht de grijze metalen strips aan de bovenzijde van de twee zijkanten mogelijk los zouden kunnen zitten. Dit gecontroleerd en dat was niet het geval.

  Daarna heb ik de ruimte tussen het raam en de metalenstrip volledig dicht gekit (waar ik eerste het tape had zitten). Bij kleine buitjes is het gewoon droog. Vannacht heeft het echter enorm geregend en vanochtend vroeg zag ik weer dat het vochtig was. Inmiddels is het weer droog geworden.

  Ik vraag mij nog steeds af waar het water in hemelsnaam vandaan kan komen. Vanochtend aan de voorkant onderzijde (metalen strip) nog (tijdelijk) ducktape aangebracht.

  Een buurman die ik hierover sprak vertelde hetzelfde verhaal, 2 jaar aan het zoeken geweest en toch maar het geheel laten vervangen door een kunststof Velux dakraam.

  Zijn er nog mensen op het forum met ervaring met de kunststof Velux dakramen ?
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu