Velux dakraam schimmel aanpakken

devindegroot

  • #1
Hey iedereen,

Het Velux dakraam in onze badkamer heeft een flinke schimmelplek gekregen. Ik ben vorig jaar maart in mijn nieuwe koopwoning gaan wonen, dus geen idee van de laatste onderhoud aan het raam, maar ik vermoed dat het gewoon door slecht ventileren komt en de lak laag nooit vernieuwd is. We ventileren nu overigens wel beter

Ik vraag me af of jullie tips hebben om het raam weer op te knappen. Ik dacht zelf eraan om het geheel licht op te schuren en dan met een doorzichtige lak te voorzien van een nieuwe bescherm laag.

Ik vraag me af welke lak ik moet hebben om het zelfde effect te behouden als dat het hout nu heeft. En is licht opschuren voldoende? Ik wilde ook het raam uit gemak erin laten zitten. Heb en geen werkbank en niet iemand die hem eruit kan tillen met me.


16149553546064766249336165045907.jpg
16149553990149162409434370048622.jpg
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ik zie dat het hout niet geschilderd is. Of zit er blanke lak op? Als het onbehandeld hout is, snap ik wel dat het is gaan schimmelen in een vochtige ruimte.
 
  • Like
Waarderingen: devindegroot

devindegroot

  • #3
Ik vind het er ook wel heel erg onbeschilderd uitzien en aanvoelen, maar zoals ik zei heb ik geen idee wat de vorige bewoner er aan gedaan heeft en hoe überhaupt zo'n Velux raam na plaatsing behandeld moet worden. Ik las op hun site elke twee jaar lakken, blank of kleur wat je wilt. Worden ze dan zonder enig beschermlaag geleverd?

In iedergeval moet ik het nu oplossen haha
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
Komen afgelakt uit de doos.
 
  • Like
Waarderingen: devindegroot

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu