Veiligheidshek rond pelletkachel

DubbleEagle

  • #1
Gezien de zomer stilaan op zijn einde loopt, en wij hier een kruipertje hebben, zijn we van plan om dit weekend eens te kijken voor een veiligheidshek rond onze pellet-kachel.

Ik weet dat ze zo van die metalen hekjes in verschillende delen verkopen, maar die nemen vrij veel plaats in rond de kachel. Voorbeeldje:



Wij willen vooral verhinderen dat onze baby aan het glas kan komen, en had gedacht om eventueel 3 kanten van zo een kinder-parkje er rond te zetten. Dit is al bijna mooier, en steviger, voor dezelfde prijs... 1 wand weg, de vloer er uit, en klaar! Het park dat ik op het oog heb, is gemaakt uit massief beuk.



Echter stel ik me enkel de vraag of dat hout niet té warm zou worden. Zou ik hiermee het risico op brand verhogen? Volgens een snelle schatting zou het hout zich op ongeveer 25cm van de glasplaat bevinden. En veiligheid boven alles natuurlijk! Bij de minste twijfel wordt het zo een ijzeren hekje...
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Een kind heeft aan 25 cm ruimte meer dan genoeg om alsnog bij de glasplaat te komen. :?
Daarnaast is op 25 cm veel te heet voor de kleine, ook het hout wordt te heet om aan te pakken.
Ik zit meer te denken aan minstens 50 cm afstand tot de kachel.
 

DubbleEagle

  • #3
Ik heb er ondertussen wat over gelezen op internet, en heel veel mensen zetten blijkbaar zelfs niets, omdat kindjes die warmtebron instinctief zouden vermijden.
Maar al spelend is een ongelukje snel gebeurd, en dan wil ik zeker zijn dat ze op zijn minst niet tegen het glas kunnen komen...

25 cm is inderdaad misschien té nipt. En als het hout idd te veel warmte opneemt, kan ik het zelf niet meer vastnemen :)

Ik heb op internet een moduleerbaar hek gevonden met stukken van 33 en 72 cm. 3 grote met daartussen 2 kleintjes zouden me al een mooie en niet té grote veilige ruimte maken, met minimumafstand van 45cm tot het glas. Dit zal het dan maar worden...

 

EvdL

  • #4
Mijn buren hebben ook een allesbrander en een tweeling van 1 en een zoon van 4.

Ik vond het eerst dood eng dat er niks om de kachel stond maar de twins kruipen echt niet naar de kachel en de grote broer heeft zich nog nooit aan de kachel gebrand ( en die staat wel de hele dag aan, de centrale verwarming wordt niet meer gebruikt)

Het probleem met kinderen is dat als je ze niet leert wat niet kan / mag dan zullen ze het nooit leren en zullen ze zich juist branden.

Maar ik begrijp dat je er een hek omheen wil hebben( dat zou de baas bij mij thuis ook willen)
 

Poster

  • #5
Ze moeten ook alles leren, totdat ze een keer struikelen, :?

Daarom heb ik nog hekjes voor het trapgat, mijn kleinkinderen moeten het wel leren, maar met gebroken botjes onder aan de trap liggen, is ook niet alles.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu