Afwerken gipsplaatplafond rondom infrarood verwarmingspaneel

Timmeh

 • #1
In onze keuken is in het gipsplaatplafond een infrarood verwarmingspaneel geplaatst (zie foto's). De gipsplaten zijn bevestigd op metal stud, met een opening van 1700 mm bij 300 mm waarin het verwarmingspaneel gemonteerd is. De onderkant van dit paneel is (ongeveer) gelijk met de onderkant van het plafond.

Zoals je ziet moeten de randen van de gipsplaten nog worden afgewerkt. Hebben jullie ideeën hoe wij dit het beste kunnen afwerken? Hierbij moet rekening worden gehouden dat er rondom het paneel wel luchtstroom mogelijk moet zijn om warmte af te voeren en dat de onderkant van het plafond niet verder verlaagd mag worden dan 3 mm (anders kunnen de keukenkastjes niet meer open). Het paneel kan er worden uitgehaald door een schuifbeweging en dit moet ook na afwerking mogelijk blijven.

Alvast bedankt voor jullie reacties.

 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Met een (hoek)latje aftimmeren?
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
  Eigenlijk had er voor het stuken, een randje van stucstop profielen langs gemoeten, dan had het er mooi strak uitgezien.
   
  Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
  1
  13

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu