Veer vervangen in Nemef slot

Rik1606

 • #1
Hey allemaal,

sinds enkele weken werkt het slot van onze garagedeur niet meer als voorheen. De klink veert namelijk niet meer zelfstandig omhoog. Na wat zoekwerk online zag ik dat een kapotte/gebroken veer zeer waarschijnlijk het probleem zou zijn.

Het vervangen klonk niet zo moeilijk, dus ik ben aan de slag gegaan. Inmiddels ben ik er wel achter dat het allemaal toch wat lastig in elkaar steekt dan ingeschat.

Op het moment zit ik met twee vragen. Ten eerste kan ik geen enkel serienummer op het slot vinden, is er een andere manier om te achterhalen welke veer ik precies nodig heb? Of wordt het gewoon bestellen en gokken dat het past?

Verder is er bij het uit elkaar halen van het slot een onderdeel losgeraakt (rechts op de foto). Als ik het goed heb dient dit onderdeel om de dagschoot terug te laten veren, zodat de deur dicht blijft zitten. Maar hoe dient dit onderdeel teruggeplaatst te worden? Zelf kom ik er namelijk totaal niet aan uit.

Als ik te weinig informatie heb gegeven hoor ik het graag!

Alvast bedankt voor het meedenken!
20210118_223108.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Franc1234

  • #2
  Waarom niet gewoon een nieuw slot dat gewoon weer naar behoren werkt....
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu