Veer in Nemef loopslot vervangen probleem

Redfoxert

 • #1
In een oud topic werd het al gevraagd maar er kwam helaas geen antwoord op. Veer in Nemefloopslot vervangen

Ik heb nu hetzelfde probleem eigenlijk, ik krijg het veertje niet op de juiste manier terug en kan ook geen foto meer vinden van hoe het in elkaar stak. De veer is afgebroken en ik heb nieuwe veertjes besteld.

Iemand die me kan helpen met uitleggen hoe het veertje terug moet? De veer een kwartslag draaien en dan proberen te buigen levert nogal wat verzet op van het ding. Erg stug spul dus :)

Zo ziet het er nu uit:

 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Poster

  • #2
  De klavierveer moet tegen de schoot drukken, voorkant/achterkant (drukt nu tegen de kast) en die naar "buiten houden" , de schootveer en klavierveer plaatsen zoals foto's.
  De schootveer word alleen bediend door de kruk, om de schoot in te trekken.
  Iets ander slot op de foto's maar principe hetzelfde.

  Suc6
   

  Poster

  • #3
  Ik kan de text niet meer bewerken, daarom dit,

  Later zag ik dat de klavierveer verkeerd om zit, hij moet op het nokje links schuin onder de schootveer, halve slag draaien, dan druk hij tegen de schoot. zie foto's
  En waar is het nokje wat in de geleidings gleuf van de schoot hoort, want de schoot steekt erg ver uit, en kan alle kanten op bewegen.links/rechts.

  Suc6
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu