Veel geluid van stroming door radiator

Verhuurder

 • #1
Ik heb een pand met 6 appartementen met in de kelder een huur
cv met aparte gasboiler voor warm water. In 1 appartement op de 1e verdieping hoor je op de slaapkamer voortdurend een stromingsgeluid van water door de buizen van en naar de radiator zodanig dan de laatse 2 huurders er niet goed van kunnen slapen. Voor deze 2 huurders woonde er een jongeman 15 jaar en die vertelde me ook al eens dat hem s'nachts het geluid van stromend water opviel maar klaagde daar verder niet over. Van bewoners van de ander 5 appartementen met de laatste jaren wisselende huurders heb ik nooit klachten gehad. Ik zelf hoor het geluid ook duidelijk en als je de regelbare thermostaatknop op de radiator in de slaapkamer open draait hoor je het nog harder. Nu is het zo dat toen circa 10 jaar geleden deze cv geplaatst is, er een extra pomp in de kelder is bijgeplaatst. Deze blijkt dag en nacht, zomer en winter op stand 2 te draaien. Als je hem op stand 1 zet is het geluid minder maar je hoort het nog steeds. Het is zo gemaakt dat de pomp behalve het water naar boven pompt, er ook een leiding direct na de pomp terugloopt naar de cv. Anders zou ik eens kunnen proberen de pomp in de winter uit te laten om te kijken of de pomp van de cv sterk genoeg is om het water door het hele pand te pompen. Het installatiebedrijf waar ik elke maand aan betaal is komen luisteren maar zei er weinig aan te kunnen doen. Na nog eens bellen vertelde ze dat ik een eco pomp kon laten plaatsen die alleen draait als er veel radiatoren open staan in de winter. Als om 11 uur sávonds de cv uit gaat zou die pomp dus niet meer draaien en dan zou je in ieder geval geen last hebben van stromingsgeluid met het slapen. Ik lees hier over inregelen, drukregelaars etc. Ik kan me voorstellen dat er best iets te doen is aan dit probleem. Ik zelf heb er helaas geen verstand van maar hoop dat er hier echte vaklieden zijn die mij de weg kunnen wijzen..........alvast mijn dank!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Marcn88

  • #2
  Plaats een een paar fotos, maar een pomp die 24/7 draait heb ik meteen mijn bedenkingen bij
   

  Verhuurder

  • #3
   

  Frank

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Je schrijft niks over ontluchten. Is dat wel eens gedaan? En hoe lopen de leidingen daar ter plekke, kan je daar een foto van plaatsen?
   

  Ingmar89

  Specialist Verwarming
  • #5
  Een pomp die op druk stuurt lijkt me er prima idee. Deze pompt alleen hard als het nodig is, en zachter als er minder radiatoren open staan.
  Deze verdient zich in een paar jaar terug aan minder elektraverbruik

  Kijkend naar de foto, pompt die pomp nou gewoon in een heel klein rondje???

  Beter kijkend, en zit een drukverschilregelaar over de pomp gemonteerd. Waarop staat deze ingesteld?
   

  Verhuurder

  • #6
  De ecopomp verdient zich terug maar lost het mijn probleem op?
  En ja hoe die buizen lopen, volgens de installateur pomt de pomp van de cv het wate terug als de Extra pomp niet zou werken of uit staat. Ikj weet niet waarom dat zo gemaakt is. Verder als die leidingen en extra pomp er niet zouden zijn zou dan de pompo van de cv het niet alleen af kunnen...?
  Ik lees vaker dat die krachtig genoeg zijn.
   

  Ingmar89

  Specialist Verwarming
  • #7
  Een zelfregelende pomp pomp kan zachter gaan draaien als de capaciteit (debiet niet nodig is. Hij houdt de opvoerhoogte constant. Daardoor minder geluid.

  Nu blijft de pomp even hard draaien als er geen afname is. Dan krijg je een hogere druk en geluid tot gevolg.
   

  Verhuurder

  • #8
  En als je nu helemaal geen extra pomp gebruikt en het systeem draait alleen op de pomp van de cv. Is dat veel geluid?
   

  Ingmar89

  Specialist Verwarming
  • #9
  Geen pomp is oom geen geluid...
  Maar die pomp is er misschien ooit tussen gezet omdat het ergens niet warm werd oid.

  Dit is op afstand zonder de hele installatie te bekijken niet te zeggen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu