Vaste kast - hoe kozijn vastzetten zonder in de vloer boren

Rkommelt

  • #1
Dag allen,

Ik heb veel aan dit forum gehad en dacht daarom maar eens iets terug te doen en mezelf aan te melden voor dit forum en volgende met jullie te delen:

Afgelopen weekend ben ik begonnen met het maken van een vaste kast in een nisje in een halletje bij de achterdeur(grensend aan de keuken). Dit was altijd toch al een rommelhoek en dacht dit eens wat beter te organiseren met schappen en dit weg te stoppen achter een deur. De kast wil ik dus gaan gebruiken als voorraadkast (moet kratjes bier aankunnen en dus stevig zijn) en om spullen zoals mijn stofzuiger weg te stoppen. Het enige waar ik nog mee zit is hoe ik het kozijn degelijk vast zet zonder hierbij in de vloer te hoeven boren.(ivm werking van de laminaatvloer). Ik heb er bewust voor gekozen geen drempel toe te passen. Hebben jullie nog wellicht tips en of truc. Opbouwende krittiek (is het wel stevig genoeg?) en ideeën zijn dus van harte welkom. Ik heb als materiaal 12mm meubelplaat gebruikt en vurenhouten balkjes van 44 mm. De kast is 120 cm breed. De deur 93cm.
Ik hoop dat jullie verder voldoende aan de foto's hebben.




 

Rkommelt

  • #2
Owjah als jullie nog goede tips hebben, zodat ik straks probleemloos de deur kan inhangen....... Daar ben ik ook benieuwd naar.
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #3
In neem aan dat de houten balken goed vastzitten op de muur.
Dan kun je het kozijn daaraan vast schroeven.
 

Rkommelt

  • #4
De balkjes zitten idd goed vast. zowel aan de muur als de balkjes waar de planken op rusten. Om krachten van de deur op te vangen heb ik ook nog eens kleine balkjes (10cm) beide kanten 45 graden verstek gezaagd zodat driehoekjes ontstaan.
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #5
:prima: Ziet er goed uit!
 

Rkommelt

  • #6
Alles in de avonduurtjes nu. Heb het kozijn helemaal kunnen stellen en de deur in kunnen hangen. Viel al met al gelukkig mee, ondanks ik het nog nooit eerder had gedaan. Loopslot gemonteerd en zo'n plaatje op het kozijn waar het slot invalt. Nu ziet het als volgt eruit.



Wat gaaf dat dan de deur gewoon open en dicht kan haha :) . Lijkt zo simpel, maar gelukkig is een goede voorbereiding het halve werk.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu