Van PVC naar PPC afvoeren

Helpmnkoelkastisstuk

  • #1
Beste afvoergoeroes,

Als ik het goed begrijp dan zijn er twee soorten materialen afvoerbuizen, PVC en het milieuvriendelijker PPC.

PVC kun je verlijmen door twee op elkaar passende stukken te nemen die in elkaar schuiven, de mof en de spie. Een andere verbinding zijn de varianten met manchetten. Dan zitten er dus eigenlijk alleen in de mof rubberen ringen die wanneer de spie erin geschoven wordt de verbinding waterdicht maken.

PPC is er om wat voor reden dan ook alleen met een schroefverbinding in de 'mof'. Of heb je PPC ook met manchetten? In ieder geval is dit dan weer iets anders dan een manchetverbinding. Zit het steviger misschien door het schroeven?

Nu is mijn vraag hoe je PVC met PPC kunt verbinden. aangezien de 'spie' bij PPC gewoon een gladde buis is kun je die dan zonder problemen in een manchet schuiven? En andersom, kun je een PVC-buis gewoon in de schroefverbinding van een PPC-aansluitstuk bevestigen? (Ik weet dat je PPC niet zomaar kunt lijmen vanwege het materiaal.)

Antwoord op deze vraag zou erg welkom zijn (en ook of ik het eerste stukje van dit bericht goed begrepen heb!).
 

Tiho

  • #2
Bij een afdichting met rubber is alleen de maat belangrijk. De buitenmaat.
 

Helpmnkoelkastisstuk

  • #3
Danku voor het antwoord. Dus als ik het goed begrijp dan zijn alle rubberen verbindingen (PVC met manchetten, of PPC met schroefverbindingen) op elke buis met de goede maat te schuiven, van welk materiaal die ook is?
 

Tiho

  • #4
Dat klopt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu