Van 12mm naar 15mm of op 12mm blijven met soldeerringen??

Romail

 • #1
Ik ben bezig met een kleine renovatie van de badkamer. Er komen twee waterleidingen uit het plafond (warm, koud) van 12mm. Het warm water is afkomstig van een elektrische boiler. In de douche hangt momenteel maar een kraan die deel over de wasbak hangt en ook de douche voorziet van water. Ik ga een douchekraan plaatsen en ga doorlopende muurplaten plaatsen van 15mm en 1/2" aansluiting (zodat de douchekraan een standaard aansluiten heeft. De leidingen lopen van de douche kraan door naar de kraan op de spoelbak.

Nu is mijn vraag. Kan ik de leidingen beter 12mm laten met een soldeerring naar 15mm op de muurplaat. Of kan ik beter de leidingen waar ze uit het plafond komen met een simpel knietje van 12mm naar 15mm maken en 15mm leidingen maken naar de douchekraan en kraan op de spoelbak? Dit betreft een afstand van totaal +/- 2 meter wat 15mm zou worden. Wanneer dit weinig of geen effect heeft op de druk en het waterverbruik gaat mijn voorkeur uit naar 15mm leidingen. Graag jullie advies.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  De 1/2" muurplaten er in en vanaf de 12 mm leiding 15 mm aanleggen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu