Badkamer van 12mm naar 15 mm

Henkh1966

  • #1
Hoi, ik kan het juiste antwoord niet vinden, dus ik hoop dat jullie mij kunnen helpen. In mijn badkamer, die ik aan het verbouwen en uitbreiden ben ligt zowel voor het warm- als koudwater een 12 mm leiding. Nu wil ik hierop een 16mm multifix Pexal buis op aansluiten voor het bad en de douche. Deze nieuwe leiding zal een lengte krijgen van max. 3 meter.
Kan ik hier problemen mee krijgen qua druk of moet dit lukken. De leiding komt onder de tegels te liggen dus ik kan het maar één goed doen, of fout. Alvast bedankt voor alle reacties.
Groeten,

HEnk
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Wat zit er allemaal achter de leiding van 12 mm en wat er nieuw bij aangesloten ?
 

Henkh1966

  • #3
Dag Jan, op dit moment zit in de badkamer alles op 12mm, bad/douche en wastafel. Nieuw in de badkamer komt een toilet, waar ik wel de 12 mm voor wil gebruiken. Voor het bad en de douche wil de Multi fit Pexal 16 mm leiding gaan gebruiken. Er komt dus een verloop van de 12 mm leidingen naar de 16mm leiding. Alvast bedankt weer voor je reactie.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Je toevoer gaat niet groter worden, omdat er 12 mm voor zit. En de drukval bij 12 naar 16 gaat het comfort zeker niet verhogen. Het beste is om de totale lengte op 15 of 16 mm te zetten, en hooguit het laatste stuk warmwater naar de wastafel naar 12 mm te brengen.
 

Henkh1966

  • #5
Oke, heb jij dezelfde mening Jan? Ik zal dan onder de vloer moeten om de 15mm naar boven te krijgen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Ik ben het helemaal met Walker eens, maak het goed nu het kan.
 

Henkh1966

  • #7
Mannen bedankt!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu