Vaillant vhr 24 - 28 c Geen druk

Xxmushuxx

  • #1
Ik heb van de week een verwarming verwijderd in mijn huis. Heb toen het systeem leeggehaald, verwamring er afgehaald, afgedopt en vervolgens weer op druk gebracht. Toen sprong iedere keer het toestel in storing... na wat forums gelezen te hebben kwam ik er achter dat er op de cv zelf ook nog een ontluchting zit en vervolgens heb ik de cv ontlucht. Dit resulteerde weer dat mijn verwarming het goed deed. Alleen heb ik nu geen druk op mijn warmwater leiding. Er komt echt een pis straaltje uit. Deze is overigens wel warm. Nu zit er wel een stel schroef in de cv kast,(een plastic draaidop op een koppeling) alleen er gebeurt niets als ik hier aan draai. Ik heb voor de rest nergens aangezeten. Wie weet wat er stuk/ vuil kan zijn?
Alvast bedankt!!
 

Jim heuvel

  • #2
Misschien is het de warmte wisselaar.
plasti rechthoekig doosje met in het midden een wit lipje.
als je op de knop reset druk moet deze van onder naar boven bewegen, stopt hij halve wege dan is het de wisselaar vuil of kapot.
ik heb het zelfde probleem wel een straal water maar dan net hand warm.
heb al het doosje er af gehaals en met een tang geprobeerd hem( staafje wat uitsteekt) in te drukken dit lukt maar voor een paar mm.
nu ben ik dus op zoek naar die speciale sleutel.
waar is die te koop ???
 

Xxmushuxx

  • #3
Ik weet wat je bedoeld. Bij mij blijft hij ook inderdaad in het midden hangen. Ook na de reset. Maar is dit niet voor het CV gedeelte???
 

Panic

  • #4
Dat heeft niks met vervuiling van je wisselaar te maken.

Het binnenwerkje van je driewegklep zit vast of gaat moeilijk. Eventueel kan het ook nog het motortje zijn.
 

Arie1

Specialist Verwarming
  • #5
@Xxmushuxx
Staat de inlaatcombinatie wel volledig open deze zit onder het toestel.

@Jim heuvel
Dit heeft niks te maken met de wisselaar, wat u bedoeld is de 3-wegklep, binnenwerk zit vast, hierdoor word bij tapvraag de helft van het water de cv ingepompt. Binnenwerk vervangen, sleutel hiervoor word meegeleverd bij de klep van honywell.
 

Xxmushuxx

  • #6
Ja daar ben ik helemaal niet aan geweest. Ik heb geen flauw idee waar die klep zit en heb toch maar een monteur gebeld. Deze kon gelukkig al snel komen dus nog 1 avondtje koud douchen en hopelijk morgen weer warm.

De CV werkt overigens wel gewoon, alleen het warme water laat echt op zich wachten zeg maar.
 

Jim heuvel

  • #7
Klopt heb vanmiddag de klep vervangen en alles werkt weer perfect!! :lol:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu