Vaillant VCW B 24-10:geen warm water

Eric_A

  • #1
Dit is een 20+ jaar oud doorstroom toestel op aardgas (Belgisch), maar werkte nog prima.

Verwarming radiatoren is geregeld via thermostaat en nog steeds in orde.

Wanneer echter de ingestelde kamertemperatuur is bereikt en temperatuurmeter op brander naar 0 graden zakt, krijgen we geen warm water meer wanneer we de warmwaterkraan opendraaien in keuken of badkamer.

De brander slaat zogezegd niet aan.
We kunnen wel warm water nemen van de kraan als de radiatoren nog aan het opwarmen zijn of de temperatuurmeter boven 0 graden staat.

Soms lossen we het probleem op door de thermostaat een half graadje hoger te zetten. We horen dan de brander aanslaan en zodra de temparatuurmeter stijgt kunnen we weer warm water nemen. De drukmeter staat in de groene zone en stijgt bij opwarming maar blijft onder de 2 bar.

Heb wel plannen om hem te vervangen, maar zou nog een jaartje moeten meegaan zonder teveel kosten. Ben geen technicus.
 

Tumkie

  • #2
Je zegt het zelf ; ben geen technicus dus zeker zelf niet aan liggen sleutelen . Contacteer je installateur die je 2-jaarlijks wettelijk verplicht onderhoud uitvoert bij jouw ...
Niet te veel kosten meer insteken en eventueel nu al vervangen ... ben je klaar voor de komende winter .
 

Eric_A

  • #3
Heb ondertussen het euvel kunnen verhelpen. Zag dat er een veertje bewoog elke keer wanneer je warm water vraagt. Heb Dit veertje en bijbehorende kopje wat opgekuist en nu werkt het warm water terug zelfs als de temperatuur op 0 graden staat.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu