Vaillant MAG 19/2 turbo

Palma40

  • #1
In mijn boot heb ik een gesloten geiser Vaillant MAG 19/2. Als ik de externe gastoevoerkraan vóór de geiser afsluit blijft de druk in de gasleiding, nadat de gasfleskraan is dichtgedraaid, uren op peil. Zet ik de externe kraan van de geiser open dan zakt de druk in de gasleiding eerder tot 0. De gasmelder onder de geiser pikt geen gas op dus geen alarm. Ik vermoed dat het ontsnapte gas binnen het gesloten systeem blijft. Los hiervan: een druktest van het systeem door een keurmeester gas bij openstaande afsluitkraan van de geiser geeft geen probleem. Welk onderdeel in de geiser laat buiten bedrijf iets gas door? Mvg Jan
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #2
De hoeveelheid onderdelen die mogelijk verantwoordelijk zijn voor een niet meetbare lekkage zijn er te veel om te controleren en op te noemen.
Er zijn veel verbindingen met ringen en in het systeem zitten ook pakkingen, maar als het niet meetbaar is door een druk proef zal je zeker niets van een lekkage vinden.
Het zijn om te beginnen, behoorlijk ingewikkelde toestellen, het zijn geen toestellen om zonder kennis van zaken en het juiste gereedschap te kunnen repareren.
Dus het advies is, blijf eraf voor dat het echt mis gaat en dan daarna geheel niet meer werkt of nog erger echt gas lekt.

Vr Gr
 

Klusidee ralf

Administrator
Admin
  • #3
Hier gaat een slotje op. Begin hier zonder kennis van zaken niet zelf aan.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu