Vaillant HrSolide ketel met vloerverwarming

Marcovg

  • #1
Hallo

ik heb een vraagje wij hebben vloerverwarming in de woonkamer met 1 radiator bij het raam. De vloerverwarming bestaat uit 2 verdelers eentje woonkamer en eentje in de aanbouw met allebei een aparte pomp en thermostaat. Wij hebben een modulerende thermostaat

Nu wordt de vloerverwarming in de aanbouw niet lekker warm.

Mijn vraag hoe moet ik de Vaillant keter instellen
regelen op aanvoer of retour en op welke maximale temperatuur moet deze staan. En op welke instellingen dienen de thermostaten van de vloerverwarming te staan.

Of heb iemand nog andere tips
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
Waarschijnlijk is de verdeling van het cv-water tussen de beide vedelers niet helemaal lekker.

Kun je eens foto's plaatsen van de beide verdelers?
 

Marcovg

  • #3


 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #4
Kijk, daar kunnen we wat mee!

De instellingen van de ketel zijn hier niet de oorzaak van. De maximale watertemperatuur zou zo ongeveer op 60 graden moeten staan, is ook een beetje afhankelijk van de capaciteit van de radiatoren en de isolatie.

De thermostaatknoppen op de verdelers dienen alleen als begrenzing van de temperatuur. Deze op beide verdelers op 40 graden zetten.

Nu komt de truc:

We moeten zorgen dat de verdelers allebei evenveel water vanaf de ketel krijgen. Op dit moment krijgt de woonkamer teveel, want die wordt warmer schrijf je.

Op beide verdelers zit een inregelventiel zie ik. Direct boven de verdeler, in de LINKER cv-leiding, zit een kleine kraan met een dopje ervoor. Dopje eraf, en er komt een imbusschroef tevoorschijn.

Eerst eens kijken of de verdeler in de aanbouw verder open kan, dus of het imbusje nog linksom te draaien is (ik vermoed van niet, meestal staan ze vol open)

Zo niet, dan het ventiel verdeler in de kamer iets dicht draaien. Begin eens bij 1 of 2 slagen dicht. Wacht een dag af, en beoordeel opnieuw het verschil.

Oja, nog even een kleine vraag: Wat is het oppervlak van de woonkamer en van de aanbouw?
 

Marcovg

  • #5
De kamer heeft een oppervlakte van 40m3 de aanbouw van 30m3
 

Marcovg

  • #6
Nog een vraagje als ik de aanvoer leiding voor de thermostaat knop voel is die heet echter de temp meter wordt niet warmer dan 30 graden wat kan het zijn de thermostaat knop staat maximaal



 

Marcn88

  • #7
De thermometer meet een mengtemperatuur van retour vvw en aanvoer cv water
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #8
Je hebt het nu over de verdeler in de aanbouw. Die krijgt inderdaad niet genoeg water, dus blijft ook de vloertemperatuur iets achter. Dat merk je, want je hebt daar koude voeten.

Ga eens aan de slag met de tips hierboven, graag hoor ik hoe het afloopt.

De vloeroppervlaktes zijn trouwens behoorlijk groot (vooral de kamer 40m2 met 2 groepen) maar daar doe je nu niet veel meer aan.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu