Vaillant hrSolide 24-28 slaat steeds aan

Remcojan

  • #1
Ik heb het volgende probleem met onze hrSolide combiketel:

- De ketel slaat om de 2 a 3 minuten aan en geeft statuscode 5, wat duidt op warmwatervraag. Er is echter geen warmwatervraag; alle kranen zijn dicht.

- De radiatoren worden echter wel warm hierdoor.

- Als de kamerthermostaat op de nachtstand staat, is de temperatuur in de woonkamer nog steeds bijna 20 graden.

Verwarmen en water tappen zelf gaat overigens wel gewoon goed. Het probleem doet zich alleen voor als er niet verwarmd hoeft te worden.

Enig idee wat dit kan zijn?
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #2
Je 3 weg klep is waarschijnlijk kapot.
 

Remcojan

  • #3
In het verleden is de 3-weg klep ook defect geweest en toen was het effect dat we geen warm water hadden. Maar ik begrijp dat wat we nu hebben ook veroorzaakt kan worden door een kapotte 3-weg klep.
 

Xr8

  • #4
Kijk eens of de motor wel omloopt. Dit kun je testen door even warmwater te vragen en naar de stand van het witte palletje te kijken. Sluit de warmwater kraan en vraag warmte. Het palletje moet nu omlopen naar de andere uiterste stand.

Als dit wel gebeurt dan is de motor nog goed en is met grote waarschijnlijkheid het binnenwerk defect. Wacht niet te lang met het vervangen hiervan. Door zwaar lopen van dit onderdeel branden de motortjes nogal eens door.

Binnenwerk is zelf wel te vervangen. De VC motor verwijderen door het kleine knopje aan de onderzijde in te drukken en de motor 1/8 slag te draaien. Je ziet nu een pen met veer welke soepel in en uit moet gaan. Hier zit wel enige weerstand in van de veer, dit is normaal.

Dit binnenwerk is met een speciale bij het binnenwerk geleverde sleutel te verwijderen. Voordat je dit doet eerst de boel aftappen/drukloos maken.

Succes.
 

Remcojan

  • #5
Ik heb het bovendeel eraf gehaald, en de pen en veer proberen in te drukken. Die zat in eerste instantie heel erg vast, maar na wat druk uitgeoefend te hebben kwam er wat beweging in.

Vervolgens weer het grijze blok erop, en de ketel sloeg niet meer aan, en het witte palletje bleef netjes onderaan zitten. Warm water getapt, en de palletje ging omhoog, maar bleef daarna halverwege steken. De oorzaak lijkt me nu wel duidelijk....

Morgen meteen maar even een nieuw binnenwerkje halen.

Bedankt voor jullie hulp!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu