Vaillant Geiser MAG 275/12 XZ Blijft branden, HELP!!

D HELL

 • #1
De badkamer/keuken geiser heb ik nu maar uitgezet en de water toevoer afgesloten.

De geiser bleef in ene doorbranden, dus niet terugschakelen naar de waakvlam als je het warme water uit zet. Ik weet niet precies wat/welk onderdeel vervangen moet worden. Misschien het hele zwarte blokje wat links voor aan de geiser zit (waar alle sensoren e.d. aangesloten zitten)?

Ook moet ik misschien pakkingen vervangen, omdat nadat ik ontdekte dat de geiser niet meer stopte met verwarmen er stoom uit de warmwater leiding kwam :( En er enige druppeltjes uit de geiser kwamen nadien.

Verder de geiser dus niet meer gebruikt, maar wil hem wel zsm weer in gebruik kunnen nemen.

Graag advies.
Mvg Joris
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Obelix2

  Specialist Verwarming
  • #2
  Gas uit zetten, dan weer waterdruk er op zetten, als het binnenwerk van de geiser lek is zal er water uit het gedeelte komen waar ook de vlam normaliter zit.

  Als dat het geval is ben je vermoedelijk goedkoper uit met een nieuwe geiser.
   

  D HELL

  • #3
  Het binnenwerk van de geiser is niet lek, het water druppelt langzaam bij een leiding/ring/koppelings-aansluiting, denk dat dat een kwestie is van een ringetje vervangen, daar zit ik niet zo over in.

  Echter weet ik niet hoe ik het probleem kan verhelpen dat de geiser vol blijft branden nadat je de warmwaterkraan uit hebt gedaan (bij douche en/of keuken.

  Mvg Joris
   

  Obelix2

  Specialist Verwarming
  • #4
  Is het water ( de druk dus) misschien weg gevallen en lucht in de leidingen gekomen?

  Woon je in Limburg?
   

  D HELL

  • #5
  Nee, ik woon in Den Haag, wel is pas geleden de gasmeter vervangen. Verder als ik de geiser wel gebruik, laat ik eerst de warmwaterkraan lopen, dan pas de geiser aan, dan m'n ding doen, want de geiser doet het verder nog prima, alleen opletten dat ik alles uit doe na gebruik (gas helemaal afsluit en voor de zekerheid doe ik het water ook afsluiten van de geiser (heb daar een aparte stopkraan tussen gezet waar ik nu gelukkig enigzinds profijt van heb)).

  Maar de luchtbellen in de gasleiding zijn weg. Meer het probleem dat de geiser blijft loeien terwijl de kraan uit staat. Met andere woorden ik denk dat de geiser geen signaal krijgt dat hij moet stoppen met verwarmen als ik de warmwaterkraan dicht draai.

  Mvg Joris
   

  Obelix2

  Specialist Verwarming
  • #6
  Vermoedelijk blijft de opdrukstift bij het membraan hangen.

  4 leidingen die aan het watergedeelte vadt zitten los msken.
  Emmer er onder want er komt nog wat water uit.

  Spul open schroeven
  Reinigen
  Eventueel als je ziet dat het membraan slecht is deze vervangen.
  Meestal is het dan hard.
  Monteren

  Wel nieuwe pakkingen gebruiken.
   

  D HELL

  • #7
  Bedankt, ik ga het vanavond proberen/bekijken.

  Mvg Joris
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu