Vailiant CV-Ketel geeft code U 1.0

CKS2

  • #1
De CV-Ketel geeft bij opstarten/resetten steeds code U1.0. Het is een Vailliant VHR 24-28C CV-Ketel (2004). Zag ik op internet bij problemen met deze fout code veroorzaakt wordt door een defecte MBCA Print plaat (erg duur € 300)? Echter zo te zien werkt bij mij de drieweg klep aansturing (VC-8010) niet meer. Deze is met 3 draadjes (zwart, wit, blauw) aangesloten. Volgens de volt meter staat er wel spanning (24 volt) op de draadjes (zwart-blauw, wit-blauw) bij een reset. Volgens mij hoorde ik ook een relais klikken in het motorhuis van de VC-8010, echter de motor doet niets. Het witte palletje van de VC-80101 kan zonder weerstand op/neer bewogen worden. Kan de foute code U 10 hiervoor de reden zijn: defecte VC-8010 ipv van de defect dure MBCA?
 

Arie1

Specialist Verwarming
  • #2
U1.0 is de software versie die komt altijd in beeld na reset.

Wat is precies de klacht?

Geen cv of geen warmwater?
Als ik je verhaal lees vermoed ik dat de klepmotor defect is.
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #3
Het binnen werk, dat onder de klepmotor vc8010 zit, zit in ieder geval vast. Dit binnen werkje zal vervangen moeten worden.
De code U1.0 heeft hier niets mee te maken, en is idd een software dingetje.

Mogelijk blijft de reset knop hangen, doordat het plastic van de tiptoets tegen de knop geplakt zit.
Kijk eens in de ketel naar het display printje, en haal deze e.v.t. Los uit zijn ophanginkje. Kijk dan eens wat er gebeurt.

is de display print netjes (niet nat geweest o.i.d) en de tiptoets zit niet vast geplakt, dan zal de mcba het probleem zijn.
 

CKS2

  • #4
De motor (VC-8010) doet niets meer. Ik kan de klep nog wel met de hand regelen (zonder de VC-8010 motor). Ik druk dan de klepveer in. De ketel verwarmt het water, echter in de meeste gevallen als warm tapwater (code 5) en niet als CV water (code 4). De ketel probeert ook de hele tijd CV water op temperatuur van het warm tapwater te houden (als de klep handmatig in de CV-water staat). Is de code U 1.0, na een reset of aan/uit schakelen, een fout melding of toch niet? IK kan het mij namelijk niet meer herinneren dat deze code ook in het verleden op het scherm verscheen.
 

Marcn88

  • #5
De code u 1.0 verschijnt elke x als het toestel gereset word of als de ketel weer spanning krijgt als u spanning meet op de aansluitstekker vd 3wegklep motor dan is de motor defect
als u de cardridge met de hand indrukt en dan weer loslaat komt deze dan direct helemaal omhoog of duurt dit even als deze niet direct omhoog komt ook vervangen
 

Ceeshobby

  • #6
Kijk eens op de print van de mcba, kan zijn dat er een zekering kapot is.
Hebben wij ook gehad met deze ketel.
Nieuwe zekering er in en de ketel deed het weer en werkt nog steeds.

Succes
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu