Vailant vhr 18-22 c met evo home aan/uit rf mod

Emre4u

  • #1
Beste Allen,

Heb een evo home wifi set met aan/uit rf module gekocht en deze geinstalleerd.

Al heb ik alle verwarmingen helemaal uit staan blijft het ketel warm water leveren elke ong 5 min.
Rf module zit op 3-4 aangesloten en er is een weerstand denk ik tussen 4-5. Wat me ook opvalt is dat rf module elke 5 min eventjes op groen gaat.

Denk dat mijn stook kosten hierdoor wel omhoog zullen gaan. Is dit het juiste installatie of moet ik nog iets toevoegen of afhalen. Het is een 18-22 uit 2003.

Graag jullie advies hierover
Bijgaand ook een foto met hoe het nu aangesloten zit.
 

Marcn88

  • #2
Brand de ketel dan voor cv of tapwater dus welke code in t display, heeft u ook aan een bypass ventiel gedacht om doorstroming te kunnen waarborgen[/list]
 

Bert pit

  • #3
De RF module wordt getriggerd door de evotouch. Op de evotouch moet er warmtevraag gegenereerd worden, anders slaat de RF module niet aan.

In het menu op de evotouch kun je bepalen hoe vaak per uur de cv in het geval van warmtevraag moet aanslaan.

Dat doe je zo:
- Long press op menu (6 seconden)
- systeemparameters
- kiezen uit 3 X per uur, 6 X per uur, 9 X per uur of 12 X per uur.
 

Emre4u

  • #4
Dank je wel Bert en Marc.

Ketel geeft eerst code 0 temp zakt tor 38 graden daarna begint het met code 1 2 5 6 en blijft op 7 als de temp bereikt is iets van 58 graden. Na 7 a 8 min herhaalt het weer terwijl er geen warmwater vraag is noch van verwarming of van kraan.
Rf module brand dan wel eventjes groen. Dat is dus in te stellen op evohome. Dan zou ik het beste dus 3x per uur moeten instellen
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #5
Dus de evohome geeft vraag (rf module licht op) terwijl je geen warmtevraag hebt? Daar kan de ketel natuurlijk niets aan doen.

Lijkt me een softwarefout, informeer eens bij Honeywell. Meen me trouwens te herinneren dat ik dit eerder gelezen heb van de evohome.
 

Emre4u

  • #6
Had op internet gevonden dat evo home icm vailant 18-22c geen module (weerstand denk ik)nodig had tussen 4 en 5. Die heb ik er uitgehaald nu. Na lang zoeken en lezen op internet heb ik het idee dat ik de config van ketel en evo home moet aanpassen naar gewenste instellingen. Alleen heb ik kunnen vinden over welk instellingen beste instellingen zijn :)
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #7
Zolang de RF module oplicht terwijl er geen warmtevraag is, hoef je het in de ketel niet te zoeken.

Dat mag ie gewoon niet doen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu