Vaatwasser Whirlpool ADG937: stopt steeds een halve seconde

Boesh

  • #1
Alles lijkt normaal, maar na een minuut komt er een onderbroken geluid uit de vaatwasser, net alsof ie iets niet rond gedraaid krijgt. De sproeiers kan ik met de hand een zetje geven en dan draaien ze door, dus wellicht gaat het water toevoer met horten en stoten?
Lijkt dat ik ook geen warm water krijg (of mag ik dat niet verwachten na een minuut of 2).
Op een gegeven moment gaat de vaatwasser ook piepen.

Graag een tip waar of wat te (onder)zoeken. Dank.

Model : ADG 937/1 S
Servicenummer : 8542 937 01330 33 9840 003839

Ik laat nu het testprogramma lopen:
twee lampjes knipperen : spoel en 65 graden programma.

Starten van testprogramma:

De vaatwasser aanzetten en het eerste programma selecteren.

De machine uitschakelen door middel van de aan/uit knop.

Startknop indrukken en vasthouden, terwijl je de machine aanzet, en wachten tot het startlampje gaat knipperen. Daarna de starttoest loslaten en nog een keer op start drukken en de machine sluiten.

De machine zal nu starten met het testprogramma, en stoppen bij de storing.

In geval van storing, zal het startlampje gaan knipperen in een bepaalde volgorde, tel hoe vaak het lampje knippert ( bijvoorbeeld 4x snel en twee seconden niet) en de storing zal te zien zijn. Vermeld deze storing op dit forum en of ik, of een van mijn collega`s zullen je kunnen vertellen waar de storing zich bevindt.
 
  • Klusservice
    Klusidee
    Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
  • S.oldeerbout

    Specialist Keukenapparatuur
    • #2
    Dit lijkt op een verlopen condensator op de print op de bodem.
    Dit is een blauwe X2 blokcondensator die de voedingsspanning regelt.
    Als deze zijn waarde heeft verloren doet het toestel pogingen om op te starten met water innemen en dan weer af te pompen wat eindeloos door kan gaan.
    Deze zitten o.a in senseo apparaten en heel veel andere toestellen.
    Zoek maar eens op X2 Condensator senseo.
     

    Boesh

    • #3
    Klinkt goed, daar ga ik dit weekend mee aan de slag.
    Dank !
     

    Boesh

    • #4


    Volgens mij moet ik een van die twee blauwe rechthoekige hebben
     

    Boesh

    • #5
    Weer stapje verder.. twee nieuwe elco's erop gezet en testprogramma aangezet. Geluid is nu prima, maar er stroomt water onderuit...
    Dan de zaak maar openschroeven m.b.v. YouTube filmpje


    .. en dan kom je een gescheurde slang tegen.. what's next?

    Dus ik denk dat het de "405 0" is met de naam "Spray pump"






     

    S.oldeerbout

    Specialist Keukenapparatuur
    • #6
    Kijk foto's , trafo op de print dus dat is niet de oorzaak geen X2 Condensator.
    Slang repareren met alternatieve slang bv radiateurslang van een auto en slangklemmen
    Oude slang wegsnijden tot harde gedeelte van pomphuis.
     

    Login

    Je wachtwoord vergeten?
    Nog niet geregistreerd? Registreer nu