Vaatwasser lek [Whirlpool ADG937]

Knuppel

 • #1
Type: Whirlpool ADG937
Serienr: 854293701430

Vaatwasser lekt stond water op de bodem. Eruit gehaald en open. Hij lekt bij de water aanvoer.
Ik vermoed dat er lucht in de leiding heeft gezeten nadat ik in de wc bezig ben geweest. En dat daardoor de 12 jaar oude rubber is gebarsten.
Er zit een gaatje/scheurtje in de rubber dat aan de circulatiepomp vastzit (zwarte rubber op witte behuizing). Net achter de slangklem, op het punt waar het uiteinde van de interne slang hem zwak heeft gemaakt.

Nu kan ik de witte circulatiebehuizing met nieuw rubber wel bestellen (€30), maar dat betekent alles loshalen. Dus ook alle machinaal vastgezette stalen slangklemmen (waar ik met een tang al geen beweging in krijg). Dat zie ik niet zitten omdat ik dat natuurlijk nooit meer in elkaar/waterdicht krijg.

Wat denk jullie, is dit nog te redden? Ik zat zelf te denken om de slangklem af te zagen, de slang eruit te halen, en dan proberen met iets te dichten (vulcaniserende tape of fietsband plakker?).
Daarna met een standaard slangklem weer dichtdraaien. Of alles laten zitten en meteen tape erom heen draaien?


 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • HarryO

  • #2
  Ik zou de gok van "lappen" niet nemen.
  Als hij verder gaat lekken of afscheurt staat de boel blank.
  Dus vervangen en een half dagje sleutelen.
   

  Geert.duc

  • #3
  Nieuw stuk bestellen en daarna slangen vastzetten met gewone klemmen die je kan vastdraaien met een schroevendraaier...werkt perfect en waterdicht :P
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu