Vaatwasser Siemens SE 64561

M.C. Nijsse

  • #1
Onze vaatwasser Siemens SE 64561 neemt water en pompt dat gelijk weer weg. Het display staat op 188. De programmalampjes branden niet, wel de aanduidingen voor zout en glansmiddel. De machine blijft, ook met open deur water pompen en afzuigen naar het riool. Resetten werkt niet; ook niet het omschakelen naar een ander programma. Na uitschakelen en opnieuw inschakelen gaat de werking op dezelfde manier door.
Het labyrint is na demontage helemaal schoongemaakt; links boven zat het beweegbare zwarte staafje vast in de rommel. Het beweegt nu weer vrij. De rode vlotter is schoon en beweegt gemakkelijk op en neer.
De machine is 10 jaar oud en werkte tot dusver uitstekend.
Wie kan mij aanduiden wat het gebrek is. Wat kan ik nog meer controleren? Is reparatie nog aan te bevelen of kunnen we beter vervangen?
Vriendelijk dank voor een reactie.
zeeuwse jongen
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Als de rode vlotter omhoog staat ( lees blijft hangen ) of de rode dobber staat omhoog (water op de bodemplaat) zal toestel afpompen met geopende deur.
 

M.C. Nijsse

  • #3
Voortgezet onderzoek heeft aangetoond dat de module kapot is. Op bijgaande foto (sterk vergroot) is te zien dat één van de triacs op de printplaat is opgeblazen. Verder onderzoek heeft uitgewezen dat deze triac de sturing van de verwarming verzorgde.
De kosten van vervanging van kapotte onderdelen heeft mij doen besluiten de vaatwasser af te voeren en een nieuwe te kopen.
Bedankt voor de ontvangen reactie.
Beschouwt U mijn vragen als afgedaan s.v.p.
zeeuwse jongen

 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu