Vaatwasser Siemens probleem pomp draait als je deur opent

Ericwest

  • #1
Hallo ben nieuw hier op het forum en zit met een storing in de vaatwasser van het type se25e851 siemens.

We hadden een probleem met de vaatwasser en ik heb onderin bij de afvoerpomp een stukje plastic er uit gehaald en toen draaide de afvoerpomp weer dus ik dacht mooi probleem opgelost !
Maar helaas. De pomp blijft nu draaien als je de deur opent en het lijkt dat hij geen vulwater pakt en het programma niet door loopt als je hem aanzet lijkt hij te gaan beginnen en gaat de tijd ook met een min. terug maar het is alleen de afvoer pomp die je hoort draaien ?!?!

Iemand tips ??
Ik hoor het graag.
Groeten Eric
 

Ericwest

  • #2
Net ff de vaatwasser van zijn plek gehaald en er ligt ook een boel water onder ik dacht zal dit ook even melden
groeten
 

Speedypul

  • #3
Al het water van de bodem verwijderen, machine laten draaien, en kijken of je ergens water ziet lekken!
Wat er nu waarschijnlijk gebeurt is dat er een beveiliging d.m.v. een vlotter in werking treed en het toestel alleen nog water af wil pompen.

(Bij mijn vaatwasser was het in eerste instantie een rubberen manchet van de afvoerpomp die ingescheurd was, maand later begon het membraam wat in de behuizing zit van het verwarmingselement te lekken zodra er opgewarmd werd).
 

Ericwest

  • #4
Okee! was al bezig met het verwijderen van de zijpanelen en bovenkant , alleen is het nu lastig om aan te sluiten want de aansluitingen zitten aan de andere kant van de keuken muur ga zo wel even een oplossing bedenken en kijken of er dan ergens water lekt bedankt voor de tip , heb je uiteindelijk zelf opgelost of heb je er profesionele hulp bij gehad?
groeten eric
 

Speedypul

  • #5
:mrgreen: Zelf opgelost :mrgreen:
Voor de onderdeel nummers naar de e-shop van fabrikant gaan, aldaar het E-nummer invoeren en je krijgt een gedetailleerde tekening en onderdelen lijst!
Succes
 

Ericwest

  • #6
Top ga er waarschijnlijk morgen wel me verder want nu komt het ff niet uit
groeten
 

Ericwest

  • #7
De machine laten proefdraaien en nergens een lekkage te zien hij staat nu weer op zijn plekje we zien wel hoe lang hij het uithoud !!
tnx
eric
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu