Vaatwasser pompt water niet af.

Fozzie

  • #1
Beste lezer,

Mijn Siemens vaatwasser (SE64561/07; FD 8112) pompt het water niet meer weg sinds gisteren. De zeef is niet verstopt en ik kan onder de zeef ook geen dingen vinden die daar niet horen. Als ik hem aanzet, dan hoor ik de pomp wel brommen/draaien. Wie kan mij helpen dit op te lossen? Is de pomp stuk, of zit er binnenin iets vestopt? Moet ik hem eerst helemaal uitbouwen? Hoe en waar kan ik hem openschroeven? (De shifon zit niet verstopt.)

Alvast heel erg bedankt!
 

Witte Hond

  • #2
Als je de zeef eruit haalt, zie je aan de linkerkant een kapje met een schroefje zitten. Verwijder dit schroefje en daarna het kapje.

Je kijkt nu op de schoep van de afvoerpomp, controleer nu goed of er geen troep onder de schoep zit, laat desnoods de vaatwasser even draaien zodat de troep weg kan.

Monteer het kapje met schroefje weer terug en de vaatwasser zal waarschijnlijk weer werken.
 

Fozzie

  • #3
Hallo,

Bedankt voor de snelle tip, maar dat had ik al bekeken. Dat schoepje kan gewoon vrij draaien. Er is niets wat dat blokkeerde. Andere ideeën?
 

Witte Hond

  • #4
Je kunt de linker zijkant van de machine demonteren daar zit het labyrint gemonteerd, en ook de slangen en kanalen van de afvoerpomp. Het kan zijn dat daar ergens een verstopping zit.
 

Fozzie

  • #5
Bedankt! Links bovenin het labyrint zat een flinke verstopping. Ik heb er wat water bij gedaan en het vervolgens doorgeblazen. Probleem voor nu opgelost dus! Het ziet er nog wel vies uit daarbinnen, dus ik zal vaatwasmachine reiniger kopen. Hopelijk zorgt dat er voor dat het zaakje openblijft.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #6
Kijk ook even bij de sodatip bovenaan de keukenrubriek! :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu