Herrie van vaatwasser die water wegpompt

Guusd

 • #1
Wij hebben een open keuken en elke keer als de vaatwasser water wegpompt maakt deze een borrelend geluid. Best irritant en getuige de berichten op dit forum ben ik niet de enige.

Toen onze vaatwasser onlangs kapot ging en gerepareerd werd door de monteur zei hij dat de afvoer verkeerd aangesloten was. De aansluiting is nu middels een 45 graden t-stuk wat boven de sifon zit (zie bijgevoegde plaatje).Volgens de monteur moest de afvoer onder de sifon komen zodat er geen open verbinding met de spoelbak is. Klonk best logisch echter dan heb je ook de rioollucht in de afvoerslang wat je niet wilt. Daarbij alle sifons die ik heb gevonden in de bouwmarkt hebben de aansluiting voor de vaatwasser boven de sifon. Daar zal best een reden voor zijn.

Mijn eerste idee was om een 2e sifon te maken onder de 1e. Dus 1 voor de spoelbak en een aparte voor de vaarwasser. Maar dan moet het water van de spoelbak door 2 sifons wat misschien ook weer problemen geeft. Heeft er iemand een oplossing voor dit probleem.

Ik ben erg voor fine tuning in mijn huis maar wel graag met voorbedachte rade. Dus als iemand hetzelfde probleem heeft gehad en kunnen oplossen deel het.

Alle hulp word gewaardeerd.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  De sifon op de foto is goed, de monteur was de weg even kwijt.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu