Whirlpool vaatwasser pompt geen water

Lisettt

  • #1
Merk: Whirlpool
Type: ADL 950 (WAYFD?)
Board service: 1056823
P ATL: 8545 950 01500

Mijn vaatwasser is nu 5 jaar oud en ineens pompt hij geen water meer. Ik gebruik hem gemiddeld 1 keer per week en heb er nooit etensresten in.

Ik heb de filters gecheckt (het gedeelte wat aan de kraan zit en het gedeelte in de bodem van de vaatwasser). Deze waren schoon.

Zodra ik de vaatwasser aan zet, lijkt hij het normaal te gaan doen, er komt alleen geen water in. Vervolgens begint hij te piepen en na een paar minuten stopt ie ermee. Er komt alleen een klein beetje water uit de linkerzijkant binnenin (dat 'open' rondje) en in de bodem ligt een restje water. Mijn vaatwasser heeft geen display, maar hij knippert wel 6 keer achter elkaar. Ik lees op het forum/in de handleiding dat de kraan dan dicht zou zitten, maar deze is toch echt gewoon open. Ook zie ik niets raars aan de afvoerslang naar de wasbak. De hele keuken/leidingen/kranen/afvoerpijpen zijn pas vijf jaar oud.

Een paar weken geleden heeft het water in mijn appartementencomplex erafgelegen wegens het aansluiten van een nieuw waterpunt. Ik weet niet of dat ermee te maken zou kunnen hebben. Ook heeft een onderbuurvrouw (ik woon op de vierde verdieping) in hetzelfde gebouw problemen met de waterafvoer in haar, vorige week geplaatste, gloednieuwe vaatwasser (gehele nieuwe keuken en leidingen). Zou het met elkaar te maken kunnen hebben of is het puur toeval?

Ik heb een tijdje rondgelezen in het forum, maar weet nog steeds niet waar het aan zou kunnen liggen. Op dit moment heb ik er een kopje soda ingegooid met wat water welke tot de rand van de zeef staat. Ik ben vrij handig en ook wel een klusser. Ik zou graag eerst zelf een poging willen doen het te verhelpen.

Alvast bedankt voor de reacties!
 
  • Klusservice
    Klusidee
    Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
  • Jan

    Algemeen beantwoorder
    Moderator
    • #2
    Draai de waterslang eens van de kraan en maak het zeefje is de slang schoon.
    Bij werkzaamheden komt er vaak wat kalk los in de leidingen en dan kan het zeefje verstopt raken.
     

    Lisettt

    • #3
    Bedankt voor je reactie, Jan! Ik heb het zeefje ontkalkt en de vaatwasser weer aangezet. Het heeft echter geen resultaat. Hij heeft nu wel het water met soda afgevoerd. Een hoop geborrel, maar dat deed hij ook toen er nog geen water inzat.
     

    Lisettt

    • #4
    Ik heb wel per ongeluk een keer onthardingszout in het glansspoelmiddelvakje gestopt. Kan dat er iets mee te maken hebben?
     

    Jan

    Algemeen beantwoorder
    Moderator
    • #5
    Ik zou het niet weten, misschien dat S.oldeerbout of iemand anders daar iets over kan zeggen.
     

    S.oldeerbout

    Specialist Keukenapparatuur
    • #6
    Als ik het zo lees is er te weinig waterdruk wat kan komen door een defect waterslot of te weinig druk uit de kraan of knik in de toevoerslang.
    Aangezien je hem maar 1x p/w gebruikt is een defect waterslot in mijn ogen de beste kanshebber te samen met de nieuwe waterpunt met rotzooi in het water.
    Onthardingszout in het glansspoelmiddelbakje zal het probleem niet zijn.
     

    Lisettt

    • #7
    Bedankt Soldeerbout!

    Ik heb geen waterslot, er komt meer dan 10 liter per minuut uit de kraan en er zit geen knik in de toevoerslang. Ik denk dat ik er maar een monteur naar moet laten kijken...

    Heel erg bedankt voor het meedenken!
     

    Lisettt

    • #8
    De monteur is net langs geweest en vertelde me dat de hoofdmotor kapot is. Zou dit door het bruine water kunnen komen van laatst?
     

    Login

    Je wachtwoord vergeten?
    Nog niet geregistreerd? Registreer nu