Vaatwasser Miele G640 storing vlak na openen watertoevoer

Joop van Steijn

  • #1
Hallo en gegroet allemaal!

Wanneer ik de vaatwasser aanzet, gaat ongeveer 1 sec na openen watertoevoer de "watertoevoer/afvoer" storing af.

Heb al eea gebrobeerd:
waterslot (lijkt bij mij ok)
-https://www.klusidee.nl/Forum/topic/vaatwasmachine-miele-trekt-geen-water-aan.14067/

toevoerfilter (al schoongemaakt)
-https://www.klusidee.nl/Forum/topic/miele-g-595-sc-vaatwasser-probleem-met-water-toevoer.55588/

verroeste vlotter (bij mij in orde)
-https://www.klusvraagbaak.nl/forum/topic/verslag-reparatie-miele-g-645-sc-watertoevoer.1768/

ik heb het schema (achter de klok!)
-https://www.klusidee.nl/Forum/topic/miele-vaatwasser-g-673-pakt-geen-water-meer.2546/

Hij ligt nu op zn rug met de bodem,zij- en voorplaten eraf. Hij ziet er erg goed uit, er is wel eens een lekkage geweest maar kennelijk lang geleden

De wasmachine meet alleen 3 vlotterschakelaars, een niveauschakelaar en een temperatuurvoeler. Het waterslot gaat gewoon open. Ik kan mij voorstellen dat op een gegeven moment de niveauschakelaar wordt afgevraagd, maar zo snel na openen watertoevoer al? Ook de klok lijkt ok, het programma wordt normaal gestart.

Ik heb tot nu toe alle storingen aan mn witgoed zelf verholpen, dat moet toch nu ook weer kunnen.. heb de Miele 10 jaar nu, storingvrij en onder de motorkap ziet hij er nog uit als nieuw.

Alvast hartelijk dank voor alle tips.
 
  • Klusservice
    Klusidee
    Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
  • HarryO

    • #2
    Wat zou kunnen is dat de slang van de nivo regelaar dicht zit met prut.
    Trek hem van de nivo regelaar af en blaas de slang door.
    Werken de afvoer pomp en circulatie pomp wel?
    Zie ook Service manual 1 en Service manual 2.
    Probleem is dat bij Service manual 1 meer druk knoppen zijn en dat je nu net de knop voor de testmode mist.

    Site is traag, even wachten en dan rechts onderaan kiezen voor "Get Manual"
     

    Joop van Steijn

    • #3
    Ja goed gedacht dat heb ik gisteren dus gedaan! maar die schakelaar werkt en het slangetje had maar een beetje prut. (De aanvoer ging al wel open)
    De afvoerpomp werkt in ieder geval en de circulatie pomp lijkt normaal te werken..

    Dus ik heb nu de klok (of PLC) eruit gehaald en op spanning gezet. Wel voorzichtig natuurlijk vanwege alle gevaarlijke spanningen. Blijkt dat de klok het storing signaal dan ook genereert.. dus ga ik nu alle ingangen simuleren en kijken welke ingang het signaal opwekt of juist voorkomt.

    Ik krijg hem wel dus... dank voor je service manuals!
     

    Joop van Steijn

    • #4
    2012-06-22 Oorzaak: de waternivo schakelaar zat vast op stand "vol water"... het water wordt voor een standaard tijd weggepompt; maar op het moment dat de PLC de kraan openzet wordt de schakelaar gecheckt en die geeft dan nog steeds "vol water" aan. De PLC trekt dan de conclusie dat er een storing is. (Helaas wel met hulp van de service monteur)
     

    Login

    Je wachtwoord vergeten?
    Nog niet geregistreerd? Registreer nu