Vaatwasser (miele classic) blijft (soms) afpompen

MariusK

  • #1
Mijn (oude) miele classic (net ingebouwd in een nieuwe keuken) blijft -soms- afpompen, maar niet nadat hij een tijdje stil staat. Als ik net begin met en wasje gaat het goed, hij pompt het restwater weg, pakt water, wast een tijdje en pompt leeg. Soms doet ie dit nog een keer, maar hij haalt vrijwel nooit het einde van de was omdat hij na het afpompen van een van de ladingen water blijft pompen. Na een paar uur wil hij weer gewoon normaal starten, maar dan gaat het toch weer halverwege fout.

- De pomp werkt prima en pompt het water krachtig uit de machine.
- Hij blijft ook pompen als ik in een emmer afpomp.
- Als ik in de lege machine een glas water gooi, pompt ie dat er weer uit.
- Er ligt geen water op de bodemplaat (deze is gortdroog en zelfs een beetje stoffig).
- Ik heb de machine ontdaan van zijn platen maar ik zie niets raars.
- Ik heb hem nu in de soda gezet en een paar seconden laten afpompen zodat de buizen goed volzitten met sodawater nu.



PS
Ik had gistreren al een topic gemaakt over de afvoer, ik dacht eerst dat het daardoor kwam. Het ging toen nl wel goed in een emmer. Dat was een toevalstreffer blijkt. De beluchting van de afvoer is nu perfect ik ben dus wel van het ploppen van de afvoer af, dat is al iets :)
 

Co de Witgoedman

  • #2
Indien u een correct antwoord zoekt, is het voor ons van belang dat u het typenr ( bijv G 1234 ) opgeeft, dit staat in de zijkant van de deur op een sticker vaak.
 

MariusK

  • #3
Het is een G 667 I-2
 

Co de Witgoedman

  • #4
Het lijkt mij erop dat de programmaklok hapert.
Indien alles goed is en er geen probleem is met de vlotterschakelaar zou dit de enige reden zijn dat de machine blijft afpompen.
 

MariusK

  • #5
Ik heb de vlotter er af gehaald en doorgemeten. Het schakelaartje werkt goed. Ik heb m goed schoongemaakt en terug geplaatst. Op dit moment doet hij het weer, maar goed dat doet hij bij vlagen dus toch al. Ik laat het weten of dit het misschien is.
 

MariusK

  • #6
Het was inderdaad de vlotter, nadat ik hem er af heb gehaald, schoon heb gemaakt (de contacten waren behoorlijk geoxideerd) en weer goed in elkaar heb gezet doet de vaatwasser het nu prima.
Bedankt
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu