Vaatwasser krijgt geen water - waterslot Bitron type 902

Ams2

  • #1
Net aangekomen in een, voor ons, nieuw appartement, heb ik s'avonds de daar aanwezige vaatwasser aangezet. De volgende ochtend kwam ik er achter dat de vaat nog vies was. Ik heb nogmaals de vaatwasser aangezet en toen bleek dat de machine geen water kreeg. Ik hoorde niets. Ook werd het elektrische waterslot erg heet. Het bleek dat de watertoevoer door de verhuizers was dichtgezet. Ik heb de kraan open gedaan, maar ik hoorde nog steeds geen water stromen en het waterslot werd nog steeds warm. Is het waterslot kapot? Dit slot zit vast aan de slang en ik ben bang dat ik dan de hele slang moet vervangen en weer opnieuw moet aansluiten in de vaatwasser. Op het waterslot staat Eitron type 902. Kan iemand mij vertellen of mijn conclusie juist is en wat mij te doen staan. Bij voorbaat dank.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Vermeldt even het merk en type van de machine.

Als je het waterslot los neemt van de kraan, komt er dan wel water uit de kraan?

Heb je de machine wel even helemaal uit gehad voordat je het programma opnieuw startte?
 

Ams2

  • #3
Beste Frank,

Ik heb de machine eerst uitgedaan voordat ik het programma weer opnieuw heb aangedaan.

Er komt water uit de kraan als het slot eraf is.

En helaas weet ik nu niet wat het merk van de machine is. Dat realiseerde ik me ook toen ik mijn vraag plaatste. Helaas ben ik nu ergens anders en moet ik het antwoord op die vraag schuldig blijven. Vrijdag kan ik wel de naam van de machines het typenummer doorgeven. Ik hoopte met de naam en typenummer van het waterslot wel al genoeg informatie te hebben gegeven.

Ik hoop dat ik zo antwoord kan krijgen.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #4
Tja, in principe moet de machine even van zij plaats en opengemaakt worden om bij de aansluiting van de slang en elektra te komen.

Met een beetje logica en goed kijken kom je dan al een heel eind. Meer dan wat standaardgereedschap heb je ook niet nodig.

Het is overigens een Bitron type 902, en geen Eitron.
Ze zijn her en der te bestellen.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #5
Als het echt nieuw is , is een knik in de aanvoerslang achter het toestel zeer kansrijk.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu