Vaatwasser komt maar niet op gang

Kevin Kamphuis

  • #1
Hallo,

onze vaatwasser (bosch SHV45m13eu/40) is na heel wat jaren aan het protesteren.

na het aanzetten komt er heel weinig water uit de onderste sproeier, net genoeg om de onderkant van het rek nat te maken. Uit de bovenste sproeier komt niks.
Bij openmaken ligt er een normaal laagje water onderin. Aan einde programma wordt het water wel afgepompt maar aan de vaat is dus niks gebeurd..

inmiddels alles schoongemaakt, ook klepje eraf geschroefd om te kijken of de afvoerpomp verstopt zit. Op 1 stukje mais na niks gevonden.

iemand een idee waar ik nog naar kan kijken? Er komt dus wel water in en uit maar op de 1 of andere manier gebeurt er niks en blijft mijn vaat vies.

ik hoor graag waar ik nog naar kan kijken,
Kevin
 

DaKo

  • #2
ook de sproeiarmen zelf goed doorgespoeld? Bij mijn schoonmoeder heeft het vuilfilter niet goed gezeten, waardoor allerlei vuil in de armen terecht is gekomen. Veel spoelen onder de kraan, peuteren met een stokje. Er kwam zelfs plastic uit :?
 

Kevin Kamphuis

  • #3
Ja. Ook die grondig doorgespoeld, als je de vaatwasser opendoet zie je ook water door de onderste sproeiarm komen, maar niet met een hoge druk, alleen genoeg om de onderkant van de onderste korf nat te maken. De vaat blijft boven echt helemaal droog en onder ook zo goed als.
 

DaKo

  • #4
en zonder de sproeiarmen? Als dan genoeg water lijkt te komen, ligt het toch aan de arm. Als het een pisstraaltje blijft zit de pomp verstopt of doet ie het niet meer goed. Kwestie van mogelijkheden afstrepen.
 

Kevin Kamphuis

  • #5
Het blijft een pisstraaltje, is er dan nog iets waar ik naar kan kijken?
 

DaKo

  • #6
Lees deze post eens, het brengt je misschien op een idee :-)
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #7

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu