Afvoer keuken komt in vaatwasser terecht

MonOno

  • #1
Ik heb een sterk vermoeden dat het water uit de keuken spoelbak (gedeeltelijk) terecht komt in mijn vaatwasser. Heb al vaker wat weggespoeld en zag een beetje water verschijnen onderaan de vaatwasser. De linker grijze (dunne) slang is van de vaatwasser. Loodgieter is al geweest om te checken of er een verstopping is. De vaatwasser functioneert prima. Pompt het water netjes weg. Lekt niet etc.
Heeft iemand enig idee hoe ik dit zou kunnen oplossen?

5F3F014D-C107-4BA1-837D-380AA70E24B8.jpeg B25D7A43-5AE2-4EB0-A1EB-9BB8C98D879A.jpeg
 

Willem52

  • #2
Kan goed voorstellen dat als er veel water via de spoelbak wordt afgevoerd er water in de slang van de vaatwasser komt. De vaatwasser heeft echter bij de pomp wel een terugslagklep. Dus kan het volgens mij niet in de vaatwasser zelf komen.
Zoals het nu is gemaakt heb je eigenlijk 2 sifons. Dit geeft extra weerstand.
De afvoer van de vaatwasser verder van de sifon aansluiten
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #3
Ruimte besparende siphons toepassen als er genoeg ruimte is is sws onzin. De flexibele afvoer van je siphon zit bijna net zo hoog als de afvoer van de vaatwasser. Dus logisch dat er water terugloopt. Ja dit kan wel degelijk voor problemen zorgen. Die terugslag klep is namelijk bedoeld voor een beetje water maar niet consequent allerlei vet en etenstresten. Dan gaat ie binnen de kortste keren half open staan omdat er iets tussen komt (eiglk geef je aan dat dit al het geval is) of hij wordt opgevreten door teveel oliën en vetten die door de goot worden weggespoelt.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #5
maar dan nog is de aansluiting in de muur ook te hoog
 

Willem52

  • #6
Mee eens.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu