Vaatwasser Indesit DE75 storingscode A09

Poeh

  • #1
Onze vaatwasser had een lekkage, waarschijnlijk door een verstopte filter. Als we nu de vaatwasser aanzetten geeft hij de code A09 of A08 aan en doet vervolgens niets.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Beste Poeh,

Ik kan de code 08 of 09 niet nakijken, omdat ik geen witgoedspecialist ben.

Maar een veel voorkomend probleem na een lekkage bij vaatwassers is, dat de bodem van de machine vol staat met water, waardoor een vlotterschakelaar zorgt dat de keuken niet onder loopt, en de toevoer blokkeert.

De remedie is in dat geval het schuin houden van de machine om het water te laten weglopen, en vervolgens een tijd wachten om de machine te laten opdrogen (kan ettelijke uren duren!)

Je zou dit eerst even kunnen bekijken, en anders heeft een specialist misschien nog een corrigerend gebaar?
 

Poeh

  • #3
Beste kees,
Wij hadden al enkele malen gelezen op de forum dat het schuinhouden van de machine wilt helpen. Dit hebben we woensdagavond voor het plaatsen van onze vraag al gedaan.

Ik moet er wel even bij zeggen, dat na de lekkage we een test hadden gedaan (alleen Spoelen) en dat ging goed, toen ik de volgende dag de vaatwasser aan wilde doen, nam die water, we hoorde een vreemd geluid, stopte met water nemen, water werd weggepompt en toen die code.

Als ik hem nu aanzet, geeft hij een wegpompgeluid en geeft die code. Misschien moeten we hem gewoon wat langer laten drogen. Maar in ieder geval bedankt voor je snelle reactie.
Groetjes
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Dit was alle informatie in het eerste bericht!
Onze vaatwasser had een lekkage, waarschijnlijk door een verstopte filter. Als we nu de vaatwasser aanzetten geeft hij de code A09 of A08 aan en doet vervolgens niets.
Dat je nog meer hebt gedaan of getest kan ik toch echt niet hier uit halen!

We hebben niet voor niets in de sticky staan dat je zo veel mogelijk informatie over je probleem moet geven!
 

Poeh

  • #5
Heb de machine enige dagen met rust gelaten om de boel eventueel te laten drogen. Maar bij aanzetten nog steeds hetzelfde.

In plaats van water vullen gaat hij direct pompen en slaat op A08 code. Nu lees ik op de forum regelmatig over resetknoppen.

Heeft deze Indesit dat ook en zo ja zou dit in mijn geval het ook kunnen zijn en waar zit deze dan. Hopelijk heeft u een antwoord, anders zal ik morgen toch maar een monteur bellen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu