Indesit vaatwasser loopt langzaam vol

Arturi00s

 • #1
Onze Indesit DIFP 28T 9A vaatwasser loopt sinds kort vol met schoon water terwijl hij uitgeschakeld is. Als de toevoerkraan dicht staat gebeurt dat niet.

Bijkomend probleem is dat de vaatwasser (waarschijnlijk hierdoor) niet opstart. Na het aanzetten begint de vaatwasser met afpompen van het water, waarna de foutmelding H(geen watertoevoer) verschijnt.

Als ik 'm dan uitzet en weer aan en de vaatwasser een keer of wat laat afpompen, dan pakt hij uiteindelijk toch weer water en loopt ie goed zijn programma door.
Soms stopt ie zomaar midden in het programma zonder een foutmelding te geven. De eerstvolgende keer begint dit liedje weer van vooraf aan.

De afvoer heb ik goed gecontroleerd. Deze is in orde. Er is geen verstopping of obstructie.

Mijn vrouw begint inmiddels chagrijnig te worden en ik ben dus in levensgevaar. Wie weet raad met ons vaatwasser probleem?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • S.oldeerbout

  Specialist Keukenapparatuur
  • #2
  Onderdeel 482000023524 aanvoerslang zal de boosdoener zijn.
   

  Arturi00s

  • #3
  Bedankt voor je reactie. Bedoel je de aanvoerslang waarvan dan de waterstop kapot is? Is het nummer wat jij gaf het onderdeelnummer dat geschikt is voor mijn vaatwasser? Ik hoor het graag.
   

  Peter3x56

  • #4
  Goede dag, ik heb bij precies het zelfde probleem met langzaam vollopen na het einde van de wasbeurt. Mijn vraag zit er in de machine ook nog een waterklep of is het de klep bij het waterslot die bij de kraan zit welke doorlaat ? ( er vanuitgaande dat deze bij elke wasbeurt opnieuw ingeschakeld word)
   

  Sleutelmeneer

  • #5
  Ligt aan typenr, er zijn er een hoop natuurlijk. Sommige met tweede ventiel sommige niet.
   

  Peter3x56

  • #6
  Indesit DIFP 28T 9A vraagje word klep bij waterslot steeds opnieuw ingeschakeld.
   

  Sleutelmeneer

  • #7
  Ja. Dit is een elektrische waterslot (ingegoten ventiel) en wordt tijdelijk bekrachtigd met 230v tijdens het water nemen.

  Voor jou type is dit tevens het enige ventiel.
   

  Peter3x56

  • #8
  Kan ik dus slang onder van machine halen en separaat voeden om te controleren als hij geen water doorlaat, kan er vervuiling in zitten of is deze te repareren. Of slang vervangen ?
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu