Indesit Vaatwasser DPG 16B1 A NX EU blijft Afpompen

XentoniX

  • #1
Beste Allen,

Mijn vaatwasser van Indesit begon met problemen waar Led 1 en 3 Groen werden en S Led ging knipperen. Hij bleef ook afpompen.
Hiermee geconstateerd dat de bodemplaat vochtig was en er is lekkage geweest.
Het piepschuim is schoon, schakelaar is niet ingedrukt.
Vervolgens bij het weer aansluiten begint de vaatwasser direct met Afpompen.
Echter is het nu alleen maar de 1e LED en de rode S Led die knippert.
De pomp werkt wel prima, als ik een emmer water erin gooi pompt hij dit zonder moeite weg, en zie ook geen lekage verder meer optreden.


Nu weet ik dat er perongeluk aan de stelschroefen is gedraaid van de Niveau schakelaar. (https://fixpart.nl/nl/product/view/0000041827)
Maar hoe ik hem daarna ook probeer te stellen de pomp stopt niet.
Bij aanzuigen/doorblazen hoor je hem nog klikken, dus hij lijkt gewoon nog te schakelen.
Is dit anderzijds nog te testen?

Heeft iemand nog een idee???

Bvd,

Edwin Hendriks
 
  • Klusservice
    Klusidee
    Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
  • S.oldeerbout

    Specialist Keukenapparatuur
    • #2
    Er staat op de site "nu besteld morgen in huis".
     

    XentoniX

    • #3
    Nuttige reactie….. Bedankt… uiteindelijk bleek toch de vlotter schakelaar te zijn die intern slecht contact maakte. Probleem lijkt opgelost…
     

    S.oldeerbout

    Specialist Keukenapparatuur
    • #4
    Nuttiger dan klakkeloos aan een niveauschakelaar draaien welke fabrieksmatig ingesteld is.
     

    XentoniX

    • #5
    Tja, het is nou niet echt einde van de wereld ofzo… en wederom helpt jouw opmerking geheel niet naar het zoeken van een oplossing. Maar bedankt dat je me laat weten wat voor “behulpzame” mensen op dit forum zitten…
     

    S.oldeerbout

    Specialist Keukenapparatuur
    • #6
    Dat je niet technisch genoeg bent om in te zien dat je nooit klakkeloos aan een niveaschakelaar moet gaan draaien en dat hierdoor de afvoerpomp kan gaan blijven draaien is jouw probleem.
    Zou toch maar even een nieuwe bestellen zoals ik al eerder vermeld had groot kan dat er nu een verkeerd signaal wordt gegeven.
    Tevens is je lekkage niet opgelost of is dat hetzelfde probleem :lol:
    Einde hulp.
     

    Login

    Je wachtwoord vergeten?
    Nog niet geregistreerd? Registreer nu