Vaatwasser Indesit D62EU lekkage

Nico66

  • #1
Eerst lekkage onderuit; daarna ALS eruit.

Gekeken: een deel van een slangklem lag onderin; twee slangetjes liggen met open eind aan de bodemplaat, is dit de bedoeling?

Na het inschakelen wordt het met de hand toegevoegde water afgepompt, daarna stroomt het water in maar hoofdzakelijk onder uit de machine.
Wat te doen? Bij voorbaat dank!
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Het is moeilijk zo een voorstelling te maken van wat er los ligt.

Graag foto plaatsen (of meerdere foto's) van de losliggende gedeeltes.
 

Nico66

  • #3
Hallo Kees,

Bedankt voor je reactie. Ik had de vaatwasser al afgeschreven.
Stond al klaar in de hal om afgevoerd te worden, mijn vrouw wou weer met de hand afwassen.

Na een paar dagen werd dat vervelend, dus weer even goed gekeken: de rubber sleeve tussen pomp en sproeiarm was gescheurd. Morgen ga ik een nieuwe halen en dan hoop ik dat hij weer zonder lekkage werkt.

Alleen ik zou graag willen weten of het normaal is dat ik al verschillende keren de rubbergevoerde schroefmoer waar de bovenkorfpijp inglijd moet vervangen?

Groeten.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Hallo Nico,

Of het wel of niet normaal is om een bepaald onderdeel vaak of minder vaak te moeten vervangen is niet iets waar we ons op dit forum een oordeel over willen vormen of uitspreken.

We proberen, voor zover mogelijk, te helpen een probleem op te lossen.

Overigens ben ik zelf geen witgoed-monteur en kan je dus niet echt helpen, indien nodig zijn er hier diverse deskundigen die je kunnen bijstaan met technische problemen bij de werkzaamheden.
 

Nico66

  • #5
Hallo Kees,

Bedankt voor je supersnelle reactie; ik vroeg eigenlijk een tip om dat euvel eventueel te vermijden; bv vaseline op de pijp of op de rubber seal of een betere uitlijning van de korf.

Groeten.
 

Kuif

  • #6
Hallo Nico,

De 2 slangetjes die onderin de lekbak liggen zijn van de overstroombeveiliging die net achter de deur zit.
Als je met je vingers achter het onderste deurrubber voelt, dan voel/zie je 2 overstroomdopjes. Deze zorgen ervoor dat als je filter verstopt zit het overtollige water wegstroomt naar de onderbak. Dan zal de overstroombeveiliging in werking treden.

Met het probleem van de afsluiting van de bovenkorf - stijgpijp kan ik je zo niet helpen. Ik ben dit probleem niet echt vaak tegengekomen.
Vaak een helpt waterdichte smeermiddel hiertegen. Ambligon vet gebruik ik hiervoor. Maar dit is redelijk slecht te verkrijgen.

M.v.g. Robin
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu