Vaatwasser en wasmachine aansluitingen

A

Anonymous

Gast
  • #1
hallo,

Ik wil mijn wasmachine en vaatwasser naast elkaar in de keuken plaatsen. Er is nog geen aansluiting voor toe- en afvoer van t water. Is het mogelijk om 1 kraan te plaatsen met een soort Y stukje voor en vaatwasser en wasmachine, zo ja , hoe heet dat??

En is dit ook mogelijk voor de water-afvoer?? Hoop t wel, anders moet ik 2 kranen plaatsen of elke keer slang verwisselen???
help......... gr Yvonne
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Voor de kraan bestaat er een Y aansluitstuk waarop 2 aanvoer slangen aangesloten kunnen worden. Voor de afvoer plaats je een zg meelopend T-stuk, dit heeft ook min of meer een y vorm, lijm met pvc lijm een 45 graden bocht op de y en verleng beide inlopen. Je kunt nu twee afvoerslangen in twee aparte leidingen stoppen. Hoe zit het overigens met de stroom, in principe moeten vaatwasser en wasmachine een eigen groep hebben, anders springt de stop bij gelijktijdig gebruik.

Vrg, Jos
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Elektra probleem is zeer simpel op te lossen. In de meeste bouwmarkten verkopen ze spanningsdelers, ik dacht ergens rond € 30. Er zitten 2 mogelijkheden op voor in principe een wasmachine en wasdroger Je kunt beide apparaten nu tegelijk aanzetten waarbij het apparaat welke is aangesloten op het 2e kontaktpunt tijdelijk stopt indien het 1e apparaat veel stroom vraagt. Bij mijn wasmachine en droger is het zo dat de droogrommel stopt als de wasmachine het water gaat verwarmen. De wasdroger gaat vanzelf weer lopen als de wasmachine weinig spanning vraagt. Je hoeft nu dus geen extra groep aan te leggen. Suc6
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu