Vaatwasser + wasmachine afvoer aansluiting

Wesley85

  • #1
Goedemiddag allemaal,

Ik ben net verhuisd en ben momenteel bezig om de vaatwasser en wasmachine aan te sluiten. (Ik meld er alvast bij dat ik zeker geen kluswonder ben.) :wink: Ik heb hiervoor een speciale sifon aangeschaft en aangesloten zoals hier te zien is:



Nu heb ik zowel de vaatwasser en wasmachine getest en heb de volgende bevindingen:

- De aansluiting van de sifon op de bestaande afvoerleiding lekt (te zien in de afbeelding bij 1).
- De afvoer voor de wasmachine (te zien op de afbeelding bij 2) is te kort, hierdoor slaat het water boven de leiding uit wanneer de wasmachine afvoert.

De sifon zit 'los' aangesloten op de bestaande afvoer. Er zit een rubberen ring aan de binnenkant en de sifon lijkt goed aan te sluiten maar toch komt er water uit. Hoe sluit ik de sifon goed aan op de afvoer? Zoals te zien is op de afbeelding zit er ook een soort schroefdop.

Het tweede probleem is op te lossen door een buis aan te sluiten op de sifon zodat de wasmachineafvoer hoger ligt. Mijn vraag is: hoe sluit ik een (40mm) buis aan de sifon? Op de afbeelding zie je dat er een soort schroefdop bovenaan de sifon zit.

Hoop dat de situatie zo helder is en jullie mij kunnen helpen!

Ter info:
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Kijk hier eens, vergelijk dat met uw aansluiting, denk er even over na wat daarmee mis zou kunnen zijn.
 

Wesley85

  • #3
Ha Jan, bedankt voor je reactie.

Ik heb al flink op Google en dit forum gezocht maar kan eigenlijk geen antwoord vinden op mijn specifieke vragen.

De lekkage bij punt 1 op de afbeelding heb ik ondertussen opgelost door PTFE tape te gebruiken en de bestaande afvoer kaarsrecht af te zagen en te vijlen.

Het gebeurt nog steeds dat bij punt 2 op de afbeelding water naar boven komt wanneer de wasmachine draait. Hiervoor wil ik de sifon bij punt 2 verlengen. Ik kan maar niet uitvinden hoe dit moet... Hoe maak ik hier een simpele verlenging op? Ik snap dat het eigenlijk de bedoeling is dat de schroefdop direct op een wastafel oid gaat maar ik wil hem verlengen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
U hebt een heel andere sifon nodig en de pijp moet op ongeveer 80 cm hoogte komen, de sifon zo laag mogelijk bij de vloer maar zodanig dat de dop onder de sifon er nog af kan.
Het beste is een t-stuk 45 graden met een bocht 45 graden boven het t-stuk te plaatsen, u krijgt dan twee pijpen omhoog, een voor de vaatwasser en een voor de wasmachine.
Gebruik de grijze hulpstukken en pijpen, die worden gelijmd, laat het uitleggen bij de installateur of bouwmarkt waar u de spullen haalt.
Een installateur zal een half uurtje werk hebben om dit aan te leggen. :wink:
Hierbij een foto van een afvoer zoals die uitgevoerd kan worden.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu