Aansluiting wasmachine, vaatwasser en gootsteen

Marikes

  • #1
Bijna een jaar ná ik mijn appartement, die overigens in 1965 of zo voor het laatst verbouwd is, heb gekocht krijg ik in april eindelijk een nieuwe keuken. Ik zou eerst een IKEA keuken kopen maar om een lang verhaal kort te maken heb ik besloten het niet te doen, maar zijn alle leidingen/stopcontacten daarop aangepast. Gelukkig is er weinig aanpassingen nodig. Gisteren kwam een aannemer langs om te kijken naar de nodige aanpassingen om een offerte te maken en na een nachtje erover slapen heb ik nu 2 vragen:

1. De aannemer zei dat de manier waarop mijn boiler overloop op de afvoer is aangesloten waarschijnlijk een lekkage zal veroorzaken en dat hij de hele afvoer eruit zou halen en opnieuw zou doen. Ik heb geen idee hoe ik kan weten of deze meneer gelijk heeft en of hij gewoon nog extra geld van mij wil (zie foto).

2. Er komt een vaatwasser, wasmachine en gootsteen die in een afvoer moeten passen. Hoe werkt dat? Hoe kan ik de afvoer splitten voor deze drie dingen (ik zie namelijk alleen Y-stuk/T-stuk online).

Bij voorbaat dank! :)



 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Opnieuw beginnen.

De aansluiting van de sifon op afvoer zit hoger dan de liggende leiding, daar blijft dan water in staan en dat leidt tot verstopping
De verbindingen zijn wat te creatief.

Lood afvoer is lastig aanwerven,maar zoals het nu zit kan het zeker niet.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #3
De aannemer heeft gelijk en probeert je te behoeden voor teleurstellingen achteraf waar hij geen verantwoordelijkheid voor wil of kan nemen als je het zo laat zitten.
Dus wees hem dankbaar.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu