Vaatwasser Bosch pompt niet af

Heemsk

  • #1
Hallo,

Al zeer veel onderwerpen over, maar kon hierin niet mijn situatie vinden.

Mijn vaatwasser pompt niet meer af, er blijft dus een laag water in liggen. Hij pompt er wel water in en draait een wasprogramma, maar blijft hangen bij het pompen.

Nu heb ik eerder dit probleem gehad met een verstopping. Echter hoorde je toen de pomp nog moeite doen. Nu hoor ik wil een tikje van het contact dat hij maakt, maar het blijft akelig stil daarna.

Filters en alles zijn schoon, heet water er doorheen gooien heeft dit keer geen nut. Ik weet wel dat de laatste keer dat hij draaide we een vreemd knarsend geluid hoorde bij het afpompen.

Zelf ben ik helaas niet technisch genoeg om even de pomp te verwijderen en controleren. Maar wellicht herkent iemand het en is het zo opgelost.

Het gaat op een ongeveer 10 jaar oude Bosch Exclusiv 3in1 silence

Bedankt.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Begin eens met het E-Nummer van het apparaat te vermelden, staat meestal bovenop de deurrand.

En kijk even in de gebruiksaanwijzing, daar zou moeten staan hoe je het dekseltje van de afvoerpomp kunt loshalen (als dat al kan). Dat gebeurt dan met een torx schroefje of met een kliksysteempje.

Dan kun je de ruimte onder dat dekseltje schoonmaken indien nodig. Vergeet niet het dekseltje weer terug te zetten: zonder dekseltje doet de afvoerpomp helemaal niets.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu