Vaatwasser blijft pompen - Siemens S9IT1S

The headhunter

Specialist Elektra
  • #21
Lijkt mij mooi zat zo, monteren die handel en proefdraaien.
 

Co de Witgoedman

  • #22
Ziet er prima uit idd, terug monteren en draaien maar.
 

Ewoud123

  • #23
Bedankt voor jullie hulp allemaal!
 

Mdj71

  • #24
Ik heb precies zo'n zelfde vaatwasser van Siemens, en hij blijft ook pompen. Zelfs met de deur open.

Ik heb de pomp al gecontroleerd op vuil, en ziet er netjes uit. Ook gecontroleerd dat hij draait, en water af voert. (er blijven altijd een paar druppels staan, maar ik neem aan dat dat normaal is)

Vervolgens vaatwasser uitgebouwd, en linker zijkant losgehaald. Waterbak is kurkdroog, dus geen lekkage. Ook de vlotter lijkt het normaal te doen.
Als ik wat water in de vaatwasser bij de pomp doe en hem aanzet, zie ik aan de zijkant ook het water lopen.
Oftewel, alles lijkt in orde, maar ondertussen blijft hij alleen maar pompen.

Heeft er iemand nog suggesties ?
 

Ewoud123

  • #25
Beste Mdj,
Bij mij werkte de voorgestelde oplossing. Is het labyrint en/of het vlotterhuis smerig? Slaat de pomp af als je de vlotter naar beneden duwt?
Fotootjes?
Succes,
Ewoud
 

Mdj71

  • #26
Ewoud,

Ik denk inderdaad dat het labyrint verstopt is, links bovenin zit wat troep zo te zien. Ik moet alleen morgen even langs de bouwmarkt voor een andere torque schroeverdraaier, want met degene die ik nu heb kom ik niet bij de schroef om dat achterste plastic deel los te halen, en kan ik het labyrint er dus niet af krijgen.
Ik zal morgen ook wat foto's toevoegen, als ik de zijkant er weer af heb. (nu even dichtgedaan voor de nacht)
 

Ewoud123

  • #27
Koop een setje torx bitjes. Zo te lezen gaat dat vaker van pas komen. :-)
 

Mdj71

  • #28
Hierbij een foto van de linker bovenhoek van het labyrint. Aardig wat vuil zichtbaar, dus dit eerst maar eens proberen schoon te maken.

 

Ewoud123

  • #29
Verstandig idee!
Daar zit ook een vlottertje onder. Ik weet niet precies hoe het werkt, maar ik denk vlottertje vast -> water eruit door het ventieltje door overdruk.
De kenners hier op het forum kunnen er vast meer over vertellen.
Succes,
Ewoud
 

Mdj71

  • #30
Er is al heel wat vuil uit die linkerbovenhoek weg. Alleen rond dat zwarte vlottertje zit nog een en ander. Maar het vlottertje is al wel weer zichtbaar, en kan al op en neer bewegen.
Nog maar een nachtje in bad laten weken, en dan morgen nog eens naspoelen, hopelijk is ie dan schoon en kan ik proberen of dit de oplossing is..
 

Mdj71

  • #31
Ok, Labyrinth een nachtje laten weken in bad, daarna nog tig keer nagespoeld met afwasmiddel en antikal. Toen zag de linkerbovenhoek er redelijk uit, en kon het vlottertje dat daar zit weer bewegen.

Zojuist het labyrint weer in de machine geplaatst, en de slangen aangesloten. Eerst het korte spoelprogramma gedraaid, wat ie netjes heeft doorlopen. Nu loopt het heetste programma om te kijken of dat ook goed gaat, en evt. de laatste restjes vuil weg te krijgen.

Oftewel, het lijkt er op dat de vaatwasser weer een tijdje mee kan, en de operatie geslaagd is. Als ie klaar is met het programma, alle onderdelen er weer opzetten (plastik hoekstukken, zijwand, etc), en de boel weer inbouwen.
En lekker op de bank uitrusten terwijl dat ding de vaat doet vanavond !
 

Ewoud123

  • #32
En hij blijft dus ook niet meer pompen. Zat er geen water in de bak?
Goed gedaan!Gr. Ewoud
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu